Afbeelding
VMHC Spitsbergen

Spitsbergen wint in ‘beste wedstrijd tot nu toe’ van koploper en staat nu zelf bovenaan

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen hebben zondag in Veenendaal met 4-2 van koploper Almelo gewonnen. Coach Tim Klaren is trots op de prestatie die zijn team heeft laten zien: ,,Het was een volledig terechte overwinning. We kregen naderhand ook een hoop complimenten over de wedstrijd van vandaag, dat was echt leuk om te horen.” Door de winst pakte Spitsbergen zelf de koppositie.

door Arjan Broekstra

,,Iedereen was op tijd naar bed gegaan en we stonden allemaal fris en fruitig klaar om aan deze wedstrijd te beginnen. We willen natuurlijk ook meedoen om de bovenste plek dus we moesten ook wel winnen vandaag”, zegt Klaren. ,,Vanaf minuut één waren we goed druk aan het zetten en het was al snel duidelijk dat zij daar moeite mee hadden.”

VOORSPRONG WORDT ACHTERSTAND

Die pressing zorgde dan ook voor de 1-0 voor Spitsbergen. De bal belandde zomaar op een Veenendaalse stick, in de as van het veld. Daar kwam de goal niet uit, maar de strafcorner die daarna ontstond wel: Daphne Leewis scoorde de 1-0 door links, laag in de hoek te schieten.

Datzelfde gebeurde daarna ook aan de andere kant van het veld: ,,Een ongelukkige pass door de as zorgde voor een counter en uiteindelijk een strafcorner. Die schoten ze er goed in.” Daarna werd de passing wat slordiger en verdween ook de derde goal van de wedstrijd in Veenendaalse touwen: 1-2.

BESTE WEDSTRIJD VAN SEIZOEN

,,In de rust zeiden we tegen elkaar: dit is onze beste wedstrijd van het seizoen, we moeten deze kunnen winnen”, aldus Klaren. Dat bleek, want al snel scoorde Spitsbergen door een tip-in van Milou van Hardeveld de 2-2. ,,Janna (Brink, red.) onderschepte de bal en na een lange sprint gaf ze een geweldige assist op Milou.”

OVERHEEN GEKLAPT

,,Daarna hebben zij eigenlijk geen fatsoenlijke opbouw meer gehad, we zijn er echt overheen geklapt.” Leewis scoorde haar tweede en Ruby van der Stok is de laatste naam op het scoreformulier. ,,Ik ben enorm tevreden over de inzet van vandaag. Het was een volledig terechte overwinning.” 

Door de winst van vandaag heeft Spitsbergen de eerste plek in de competitie overgenomen. Over twee weken staat de huidige nummer vier, Westerduiven, op het programma.


KNHB.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 4 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 21 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55