Afbeelding
VMHC Spitsbergen

Spitsbergen wint eerste Silver Cup wedstrijd in Doorn

Hockey

VEENENDAAL Na het succes van de hockeymannen van Spitsbergen in de beker, doen de vrouwen het hen nu na: Vrijdagavond won Spitsbergen de Silver Cup wedstrijd met 0-1 in Doorn. Coach Tim Klaren geeft aan dat de samenwerking en werklust de reden waren voor de overwinning.

door Arjan Broekstra

,,We begonnen heel sterk, de focus zat er goed in en we hadden er zin in”, begint Klaren. ,,We merkten al snel dat zij een moeilijk te omzeilen verdediging hadden, de organisatie van hen stond als een huis en het was moeilijk daar doorheen te spelen. Ook hadden ze een goeie lange bal in huis, vooral daarmee hebben ze het ons nog lastig kunnen maken.”

ENIGE GOAL

De eerste en enige goal van de wedstrijd is gemaakt door Milou van Hardeveld: ,,Aangegeven en opgezet door Rania (Zamouri red.). Zij wist een goeie pass vanaf de achterlijn op Milou der stick te krijgen.”

VEEL KANSEN

,,Eigenlijk hebben we de hele pot het spel gemaakt, we hebben veel kansen gehad maar niet gescoord. Zij hadden ook gewoon de cirkel vol gezet met mensen, en het was moeilijk daar doorheen te hockeyen. Door deze opzet stonden we hoog op het veld en hebben we ook nog wel een aantal counters gehad, maar Syl (van Mourik red.) en Janna Brink hebben heel veel problemen achter opgelost. Ik geef hun dus ook nog graag een compliment.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 6 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 22 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl gisteren
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55