De mannen van Spitsbergen op een archieffoto.
De mannen van Spitsbergen op een archieffoto. @tedXmedia

Mannen van Spitsbergen winnen overtuigend in eerste uitduel

Hockey

VEENENDAAL De hockeyers van Spitsbergen hebben tegenstander Uitgeest zondag van de mat gespeeld. De eerste uitwedstrijd van het seizoen werd met 0-7 gewonnen. 

Aanvoerder Quinten Koopmans zegt dat de ploeg al vroeg doorhad dat het een makkelijke middag ging worden. ,,We zagen al snel dat we beter waren, hun warming up alleen al zag er heel rommelig uit.”

,,De eerste goal maakte ik zelf”, begint Koopmans. ,,Een foutje van de keeper zorgde ervoor dat ik die makkelijk kon scoren. Floris (Snuiverink red.) maakte de 2-0 snel daarna door een scoop (pass van de aanvoerder zelf red.) in te tikken.”

Tussen het eerste en tweede kwart veranderde Spitsbergen van tactiek: ,,In plaats van in de zone zijn we full-press gaan spelen om hun slappe opbouw te verwarren”, aldus de captain. Dat had effect: Lars Snuiverink scoorde de 3-0 en een strafcorner van Rokkas Gulkas zorgde voor een voorsprong van vier goals.

Gulkas werd later ook gedoopt tot man van de wedstrijd: de vijfde, zesde én zevende goal kwamen ook op zijn naam. ,,Hij was echt heel goed vandaag”, sluit Koopmans af.

Aanstaande vrijdag spelen de mannen van Spitsbergen hun eerste bekerwedstrijd van de Silver Cup tegen Eemvallei om 20.30 thuis. Koopmans verwacht een hoop publiek en nodigt iedereen uit om te komen kijken: ,,Dat wordt een hele zware pot, kom ons vooral aanmoedigen!”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45