Teambespreking in de rust, coach Tim Klaren heeft het krijtbord in de hand en legt zijn plannen uit.
Teambespreking in de rust, coach Tim Klaren heeft het krijtbord in de hand en legt zijn plannen uit. Spitsbergen

Hockeysters Spitsbergen winnen ‘beetje geflatteerd’ van Drienerlo

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen hebben zondag op eigen veld met 4-3 gewonnen van hockeyclub Drienerlo. Coach Tim Klaren was erg te spreken over het spel van zijn team. ,,We waren heel sterk. De uitslag doet eigenlijk geen recht aan ons spel, we hebben drie van de vier kwarten het spel gedomineerd.”

door Arjan Broekstra

De Veenendalers begonnen overtuigend en kwamen al snel op 1-0. Klaren: ,,Een mooi opgebouwde aanval van ons eigen doel tot aan Daphne (Leewis, de nieuweling red.) in de spits, die nu al voor de tweede keer op rij scoort. In het tweede kwart maakte Julia (Ruland red.) de tweede. Ze onderschepte een pass, rende de verdediging er in haar eentje uit en scoorde met een harde klap van de backhand.”

,,In de rust hebben we vooral gesproken over hoe we ons eigen spel moeten blijven spelen. De tegenstander was ruzie aan het zoeken en daar wilde ik niet in meegaan”, zegt de coach. Dat lukte aardig, het team kreeg naderhand zelfs meerdere complimenten vanaf de zijkant over ‘hoe goed het team bij elkaar past’ en ‘hoe hard ze voor elkaar werken’. ,,Daar mogen we echt trots op zijn, het is pas wedstrijd twee hè?!”

Ook in het derde kwart scoorde Ruland een tip-in na een assist van Leewis. ,,Daarna werd het dus echt onaardig op het veld, frustraties om kleine dingen borrelden op en diezelfde kleine foutjes maakten het nog spannend ook. Door onze eigen slordigheid en wat ongelukkigheden kregen we zomaar drie goals tegen.”

Een standaardsituatie redde Spitsbergen in de laatste seconden: ,,Precies zoals we op de lange corner hadden getraind, Julia scoorde de tip-in en er viel een last van onze schouders af. Terecht dat we hebben gewonnen”, aldus coach Klaren.

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45