,,Het was een collectieve overwinning, waarbij iedereen het plan nauwgezet volgde." VMHC Spitsbergen

Van Gent Finaleweken: Spitsbergen klopt Eemvallei in intense confrontatie: ‘We lagen uitgeput op het veld’

Hockey

VEENENDAAL De hockeymannen van Spitsbergen hebben met 4-3 gewonnen in een spannende wedstrijd tegen HC Eemvallei. ,,We zijn altijd al aan elkaar gewaagd, maar wij zijn ook altijd goed tegen topploegen”, zegt spits Douwe Wassink.

door Arjan Broekstra

,,We begonnen de wedstrijd met een goed doordacht plan, waarover we duidelijke afspraken hadden gemaakt. Het eerste kwart werd dat perfect uitgevoerd en dat zorgde voor een 1-0 voorsprong uit een strafcorner. Hoewel ik naast schoot viel de bal met een gelukje toch nog binnen!”, zegt Wassink.

SNELLE 2-0

,,Gedurende het eerste kwart kregen we talloze kansen en het had veel meer kunnen zijn dan slechts één doelpunt. Aan het einde van de eerste helft kwamen we samen en spraken we af: Zo snel mogelijk die 2-0 scoren! Nog geen minuut later gaf ik een steekbal op Rokas (Gulkas red.), terwijl ikzelf doorging, de bal terugkreeg en hem binnenschoot. Toen liep ik naar de coach om te vragen of het allemaal wel snel genoeg ging”, grapt hij. ,,Daarna ging Eemvallei meer druk zetten, waardoor we even moesten zoeken naar ons spel. We gingen uiteindelijk wel met een 2-1 voorsprong de rust in.”

STOMME FOUT

,,In de tweede helft vergrootten we onze voorsprong naar 3-1 dankzij een doelpunt van Rokas. Echter, door een stomme fout van ons kwam Eemvallei terug tot 3-2. En ze bleven maar komen, dat maakte ze steeds vermoeider naarmate de wedstrijd vorderde”, vertelt Wassink. ,,In het vierde kwart was de druk nog hoog maar werden ze toch wat slordiger. Onze linksachter, William (Dijkgraaf red.) schoot de bal ver vooruit. Ik nam de bal in de diepte aan, terwijl Floris Snuiverink de hoek in dook. Ik gaf een steekbal, hij tikte hem terug en ik sloeg de bal in de korte hoek: 4-2. Op dat moment wisten we dat we deze voorsprong niet meer mochten verspelen en hebben we alles op alles gezet om dat te voorkomen.”

COMPLEET UITGEPUT

,,We stonden goed opgesteld en Eemvallei wist nog een doelpunt te scoren, waardoor de stand op 4-3 kwam te staan. We vroegen aan de scheidsrechter hoeveel tijd er nog nog over was: ‘6 seconden’. Ik schoot de bal bij hun over de achterlijn en hij floot af.”

,,Het was een collectieve overwinning, waarbij iedereen het plan nauwgezet volgde, zelfs de invallers. We waren beiden compleet uitgeput en lagen achteraf, samen met de spelers van Eemvallei, uitgeput op het veld. Het voelde geweldig om tegen de nummer 3 te spelen en nu zelf op plek 5 te komen”, sluit de spits af.

Volgende week zijn er geen wedstrijden voor zowel de mannen als de vrouwen van Spitsbergen, wel wordt er een open training georganiseerd om nieuwe spelers te vinden voor de hoofdteams. De trainingen vinden plaats op vrijdag 26 mei en vrijdag 2 juni, van 20.30 tot 22.00 uur op de Groeneveldselaan 9 in Veenendaal.

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 4 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 6 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 10 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 13 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 17 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23