Foto uit archief.
Foto uit archief. Oscar Vonder

Spitsbergen verliest tegen Goorse MHC: ‘We hebben ze onderschat’

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen hebben zondag met 1-4 verloren van Goorse MHC. Na een zwak begin lukte het ‘Spits’ niet meer terug te komen van een achterstand. Coach Tim Klaren begon de wedstrijd met volle moed: ,,De voorbereiding was goed, iedereen was scherp en we dachten dat we de winst wel even binnen zou halen. Zij kwamen één voor één het veld op en waren niet echt bezig met de warming-up, dat gaf mij helemaal goed vertrouwen. We hebben ze duidelijk onderschat.”

door Arjan Broekstra

De eerste kans voor Goor was direct raak: ,,Het was slordig van ons, we zaten te veel naar de bal te kijken en met een passje dat net achter de verdediging viel stonden zij al snel op voorsprong”, aldus de coach. ,,Het tweede kwart waren we beter, zij gingen wat verder van hun doel afspelen en dat hielp ons ook wat meer in het spel te komen.”

Toch scoorde Goor toen ook de tweede goal. De bal kwam vanuit een strafcorner tussen alle voeten voor de goal van Spitsbergen terecht, uit de kluts werd de bal er van dichtbij ingewerkt.

KOPPIE ERBIJ In de rust werd er bij Spitsbergen vooral gesproken over het ‘erbij houden van de koppies’: ,,De tegenstander was erg onsportief. Ze waren aan het naslaan en continu duwtjes aan het geven, ook was de trainer de hele tijd aan het schelden. Het was voor ons belangrijk dat we er niet op ingingen, wij moesten het de tweede helft van ons spel gaan hebben en dan moet je je niet laten beïnvloeden door de tegenstander.”

Na de rust ging Spitsbergen beter spelen, maar het lukte de vrouwen niet op gelijke hoogte te komen. Julia Ruland wist met een lange solo, waar ze vier verdedigers omzeilde, met een harde knal wel nog te scoren, dat was echter niet genoeg om er nog een spannende wedstrijd van te maken. Spitsbergen verloor de wedstrijd met 1-4.

Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 1 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41