Afbeelding
VMHC Spitsbergen

Wouter Schaap nieuwe voorzitter VMHC Spitsbergen

Hockey

VEENENDAAL VMHC Spitsbergen heeft in Wouter Schaap een nieuwe voorzitter gevonden. Hij werd maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering benoemd. Schaap volgt Marieke Roorda op die na drie jaar afscheid nam.

Schaap werkt al 25 jaar voor voetbalbond KNVB waar hij als scheidsrechter betaald voetbal actief was en bij de sectie scheidsrechterszaken zit. Eind vorig jaar is hij weer in Veenendaal komen wonen, de plaats waar hij al eerder gewoond heeft. ,,Via mijn kleindochter ben ik toen weer in contact gekomen met VMHC Spitsbergen, de club waar ik vroeger ook met mijn eigen kinderen rondliep. Ik ben hier weer eens wezen kijken en voelde meteen weer dat familiegevoel.”

,,Vervolgens heb ik mezelf de vraag gesteld of ik wat wilde betekenen voor deze club, en daar was ik al vrij snel uit”, vertelt Schaap. ,,Dat wil ik graag. Mijn werkzaamheden bij de KNVB ben ik aan het afbouwen dus ik heb weer wat meer tijd. Tijd die ik graag in deze mooie club steek.”

,,Het is het juiste moment om in te stappen, het past precies in de levens- en werkfase waar ik nu in zit”, aldus Schaap. ,,Vooral het familiegevoel moet blijven zoals het is, dat is wat de hele club aan elkaar bindt. Natuurlijk moeten er ook prestaties geleverd worden, maar wat ik ervaren heb in het betaald voetbal, die cultuur past niet bij ons. Zoals het jubileumweekend bevestigde, de club leeft. Het was heel mooi om te zien hoeveel mensen er waren die veel voor de club betekenen en hebben betekend.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 15 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 18 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden