Hockeyclinic voor de jongste jeugd
Hockeyclinic voor de jongste jeugd Inge van de Bor

Geslaagd Spitsbergen jubileum: ‘Mijn droom is uitgekomen’

Hockey

VEENENDAAL Afgelopen weekend vond het jubileumweekend van hockeyvereniging Spitsbergen plaats. Met drie dagen aan feestelijke activiteiten kan gesproken worden van een meer dan geslaagd ‘Spits’ jubileum. ,,Het weekend heeft laten zien dat de club leeft in Veenendaal én daarbuiten. De betrokkenheid en de aanwezigheid van de jongste jeugd tot aan de senioren en oud-leden, liet zien dat veel mensen de club een warm hart toedragen.’’

door Job Boers

De jubileumcommissieleden Debby van Dijk, Melanie van Hardeveld, Carolien van Schuppen, Gytha Tijhaar en Omar van Wouw verdienen samen met vele andere verenigingsbetrokkenen een groot compliment voor de organisatie van het weekend.

JEUGD IS DE TOEKOMST Het jubileumweekend werd op vrijdag al groots uitgepakt met feestelijke activiteiten. De feestmiddag voor de jongste jeugd met onder andere een luchtkussen, stormbaan en leuke activiteiten werd enthousiast ontvangen. Het hoogtepunt van de vrijdag was de leerzame hockeyclinic. Hiermee liet de club wederom zien, na eerdere gegeven clinics en hockeydagen, dat de jeugd de toekomst is. De dag werd afgesloten met een geslaagde Spitsdisco.

Na een goede start van het jubileumweekend was het bij de hockeyvereniging zowel op zaterdag als zondag wederom groot feest. Zaterdag begon met de huldiging van verschillende jeugdteams.

HERFSTKAMPIOENEN Op zaterdag werden de herfstkampioenen JO16, MO14-1, MO12-5 en MO18-1 gehuldigd. Voor de MO18-1 was het extra feestelijk door de promotie naar de landelijke subtopklasse. Met deze promotie zijn ze ook genomineerd voor de jeugdsportploeg van het jaar. De lustrumborrel voor de spelers, coaches en ouders van de leden was een heugelijk moment voor de vereniging vanwege het familiaire karakter. Zaterdagavond gingen de voetjes van de vloer tijdens het oldskool hockeyfeest.

FEESTELIJKE ZONDAG AFSLUITING Het feestelijke weekend werd op zondag afgesloten op een vol sportpark met onder andere de aanwezigheid van oprichter Ger Wegener en veel (oud) leden, sponsoren en andere belangstellenden. Aftredend voorzitter Marieke Roorda - Guitink zette ereleden, de jubileumcommissie en vrijwilligers in het zonnetje waarna de zondag werd afgesloten door het glas te heffen op het lustrum en herinneringen op te halen. De zondagmiddag borrel was een ouderwetse ‘Spits’ zondag, mede door de muziek van Paul Bakbier.

(de tekst gaat onder de foto verder)

Vrijwilligers werden in het zonnetje gezet  - VMHC Spitsbergen

MIJN DROOM IS UITGEKOMEN Oprichter Ger Wegener keek trots toe hoe alle aanwezigen met een ‘Spits’ hart massaal naar de vereniging waren gekomen. In zijn toespraak had Wegener mooie woorden over voor de vereniging. ,,In 1982 heb ik mijn droom aan gemeenteambtenaar Henk Uri uitgelegd. Hoe ik op de lange termijn het eindplaatje zag voor een hockeyclub. Als ik nu zie waar de club staat, dan is mijn droom uitgekomen. Dat vervult mij van trots’’, aldus de oprichter

De zondag borrel werd tot een schappelijke tijd voortgezet. Het was voor iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt een weekend om nooit te vergeten, zoals vele aanwezigen het benoemden. ,,Dit weekend gaat de boeken in.’’

Marieke Roorda - Guitink zet Ger Wegener in het zonnetje
VMHC Spitsbergen herfstkampioenen
VMHC Spitsbergen jubileum
Hockey clinic jubileum
VMHC hockey jubileum
Hockey clinic jubileum
VMHC hockey
VMHC hockey jubileum
Ger Wegener en Marieke Roorda VMHC hockey jubileum
VMHC hockey jubileum
VMHC hockey jubileum
VMHC Spitsbergen vrijwilligers
Hockey clinic jubileum
Hockey clinic jubileum
VMHC hockey
Afbeelding
VMHC hockey jubileum
VMHC hockey
VMHC Jubileum
VMHC Jubileum
advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden