Dames 1
Dames 1 Oscar Vonder

Hockeydames spelen leerzame wedstrijd: ‘We bouwen door op de goede fases’

Hockey

VEENENDAAL Met het begin van het jubileumweekend voor ‘Spits’ mochten de hockeydames het gisteravond in de Silver Cup opnemen tegen de hockeydames van Deventer. De Veenendaalse dames die een klasse lager spelen, verloren met 1-6 van het team uit de tweede klasse. Het was een leerzame wedstrijd voor de geel-blauwen met voldoende aanknopingspunten om in de komende wedstrijden van te profiteren. ,,De uitslag doet anders vermoeden, maar we hebben goede fases in de wedstrijd gehad’’, vertelt coach Tim Klaren.

Door Job Boers

Nadat de hockeyvrouwen van Spitsbergen in de vorige Silver Cup-wedstrijd tegen MHC Zutphen in de reguliere speeltijd op 4-4 stonden, wonnen ze na shoot-outs de wedstrijd. Met een gelijkspel en twee verliezen naderhand ging het team erg gemotiveerd de wedstrijd in. ,,Het was gister een pittige opgave in de vierde ronde van de Silver Cup. Van te voren wisten we dat we top moesten spelen als team uit de derde klasse tegen Deventer dat bovenin de tweede klasse speelt’’, aldus de coach.

In de eerste helft hadden de dames van Spitsbergen het lastig om controle over de wedstrijd te krijgen, aangezien de bezoekers fel en gecontroleerd speelden. Richting de tweede helft kregen de dames van ‘Spits’, steeds meer ademruimte en konden ze steeds meer hun eigen spel spelen. In het laatste kwart van de wedstrijd waren de Veenendalers beter en in combinatie met de strijdlust, zag de coach veel positieve punten.

 ,,We werden in de tweede helft beter en dat resulteerde erin dat we nog een goal maakten, maar het was te laat om echt in de wedstrijd te komen. We speelden redelijk verdienstelijk en ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, speelden we met vlagen een goede wedstrijd. Uiteindelijk is Deventer de terechte winnaar. De dames werkten onwijs hard voor elkaar en dat is echt bewonderenswaardig’’, geeft Klaren aan,die ook ziet dat zijn dames stappen maken. ,,We moeten doorbouwen op de goede fases in de wedstrijd, we kunnen heel leuk hockeyen en in de komende wedstrijden zal dat ook in de resultaten te zien zijn.’’

Morgen spelen de dames van Spitsbergen tegen MHC Roden dat vijfde staat. Spitsbergen staat op een zevende plek met 1 punt achterstand. Bij winst kunnen de Veenendalers zich op plek vier nestelen. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden