Foto uit archief.
Foto uit archief. Ted Walker fotografie

Hockeyers Spitsbergen boeken eerste winst: ‘Dit was de opsteker die we nodig hadden’

Hockey

VEENENDAAL De hockeymannen van Spitsbergen hebben zondag op eigen veld de hockeywedstrijd om de laatste plaats te verlaten gewonnen van Dieren, het werd 3-2 voor de Veenendalers. ,,We hadden afgesproken om hoog druk te zetten en fel te beginnen, dat pakte heel goed uit”, zegt aanvoerder Quinten Koopmans. ,,Dit was echt de opsteker die we nodig hadden”, voegt hij eraan toe.

door Arjan Broekstra

In het eerste kwart kwam, na een pass van Koopmans, Alex Heuvelman op het scorebord te staan met de 1-0. Het tweede kwart zakte de ploeg uit Veenendaal wat in, maar ondanks dat scoorde Rokas Galkus de 2-0 uit een strafcorner. Dieren maakte gebruik van het verlies in scherpte bij Spitsbergen en scoorde nog voor de rust 2-1.

,,In de rust hebben we afgesproken om de druk erop te houden en simpeler te gaan passen”, vertelt de aanvoerder. Dat wierp zijn vruchten af: ,,Het derde kwart ging weer wat beter, Alex scoorde ook de 3-1 (red. op assist van Tijn Roggeband, met een harde bal de cirkel in) en daarna zijn we gewoon vechthockey gaan spelen. We wisten dat we deze wedstrijd moesten winnen en hebben er dus ook alles aan gedaan om volle bak druk te blijven zetten. We kregen helaas nog de 3-2 om de oren maar al met al denk ik dat we de wedstrijd goed onder controle hebben gehouden.”

Door de winst van deze week is Spitsbergen van de laatste plaats af, volgende week spelen ze uit tegen het Utrechtse UNO, een lastige wedstrijd gezien de stand in de competitie. Toch hoopt Koopmans dat ze er met drie punten kunnen vertrekken.

Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 8 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 13 uur geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 17 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30