Archieffoto.
Archieffoto. René Roelofs

Spitsbergen ondanks goed spel niet voorbij Zutphen: ‘We hadden verdiend om te winnen’

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen speelden zondagmiddag op eigen veld met 0-0 gelijk tegen hockeyclub Zutphen. Coach Tim Klarens ziet, net als vorige week, dat aan zijn team weinig ontbreekt, behalve scorend vermogen: ,,Als we eenmaal weten te scoren kunnen we écht heel veel punten binnenhalen, het team is zich daar ook van bewust.”

door Arjan Broekstra

,,Zutphen begon de eerste helft beter dan wij”, begint de coach. ,,Wij speelden alles over links, en dat hadden ze snel genoeg in de gaten. Voor het tweede kwart hadden we dan ook afgesproken het roer om te gooien en de andere kant te kiezen, dat werkte best goed, we kwamen er steeds vaker uit. Dat zorgde ook voor een spannend stuk van de wedstrijd en er waren aan weerskanten wat kansen.

Spitsbergen sprak in de rust met elkaar af de nul te moeten houden. ,,Het doelpunt hing in de lucht, laten we er dan maar voor zorgen dat het niet aan onze kant gebeurt’’, aldus Klaren. ,,Toen kwam ons probleem van de afgelopen weken weer om de hoek kijken, we scoren gewoon te weinig! Het spel was uitstekend vanaf de rust, we hebben echt heel veel kansen gehad. In het vierde kwart zijn ze niet eens in onze 23 gekomen! Toch hebben we helaas niets kunnen verzilveren.”

Aan het eind van de wedstrijd is Noor Hoogendam omgedoopt tot woman of the match. Tim Klaren benadrukt haar waarde voor het team nog eens: ,,Ze heeft echt keihard gewerkt en is ontzettend belangrijk voor ons.”

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 1 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 14 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 20 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 23 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32