Archieffoto.
Archieffoto. René Roelofs

Spitsbergen ondanks goed spel niet voorbij Zutphen: ‘We hadden verdiend om te winnen’

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen speelden zondagmiddag op eigen veld met 0-0 gelijk tegen hockeyclub Zutphen. Coach Tim Klarens ziet, net als vorige week, dat aan zijn team weinig ontbreekt, behalve scorend vermogen: ,,Als we eenmaal weten te scoren kunnen we écht heel veel punten binnenhalen, het team is zich daar ook van bewust.”

door Arjan Broekstra

,,Zutphen begon de eerste helft beter dan wij”, begint de coach. ,,Wij speelden alles over links, en dat hadden ze snel genoeg in de gaten. Voor het tweede kwart hadden we dan ook afgesproken het roer om te gooien en de andere kant te kiezen, dat werkte best goed, we kwamen er steeds vaker uit. Dat zorgde ook voor een spannend stuk van de wedstrijd en er waren aan weerskanten wat kansen.

Spitsbergen sprak in de rust met elkaar af de nul te moeten houden. ,,Het doelpunt hing in de lucht, laten we er dan maar voor zorgen dat het niet aan onze kant gebeurt’’, aldus Klaren. ,,Toen kwam ons probleem van de afgelopen weken weer om de hoek kijken, we scoren gewoon te weinig! Het spel was uitstekend vanaf de rust, we hebben echt heel veel kansen gehad. In het vierde kwart zijn ze niet eens in onze 23 gekomen! Toch hebben we helaas niets kunnen verzilveren.”

Aan het eind van de wedstrijd is Noor Hoogendam omgedoopt tot woman of the match. Tim Klaren benadrukt haar waarde voor het team nog eens: ,,Ze heeft echt keihard gewerkt en is ontzettend belangrijk voor ons.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren