Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. René Roelofs

Spitsbergen verliest in Leeuwarden: ‘Jammer dat je jezelf niet beloont’

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen hebben de wedstrijd tegen Mixed Hockey Club Leeuwarden met 4-1 verloren. Het team wilde niet naar huis met een verlies maar de ‘alles of niets’-aanpak in de slotfase leverde Spitsbergen geen punten op. ,,Het is jammer dat je jezelf niet beloont. Wij zijn zeker vijftig minuten de beste geweest. Dat kwam vooral door het harde werken vanuit de verdediging en het middenveld. We missen gewoon scorend vermogen binnen de ploeg”, zegt coach Tim Klaren.

door Arjan Broekstra

,,Het was echt een dramatisch veld vandaag, bij alle aanhechtingen van het veld bolde het gras. De bal wilde regelmatig door de lucht gaan, zelfs als er over de grond gespeeld werd”, zegt de coach. ,,We begonnen matig. We waren eigenlijk nog niet helemaal ingespeeld in het eerste kwart en dat zorgde voor een vroege tegengoal.”

Het tweede kwart herpakte Spitsbergen zich. Er werden meer kansen gecreëerd en Leeuwarden werd teruggedrongen op eigen helft. ,,Het doelpunt hing in de lucht, maar het wilde helaas niet lukken te scoren.” Klaren vertelt ook wat er in de kleedkamer besproken is tijdens de rust: ,,Er moet beter naar elkaar geluisterd worden en het baltempo moet omhoog.”

Met die taak kwamen de vrouwen het veld weer op, en het spel van Spitsbergen verbeterde zich. ,,Toch kwam Leeuwarden onverdiend met 2-0 voor”, moppert Klaren. ,,Noor (Hoogendam) scoorde daarna in een variant op de strafcorner een mooie 2-1. Hard, laag en links in de hoek.” 

Het laatste kwart besloot het team niet de lange reis voor niets gemaakt te willen hebben en gaan ze vol op de aanval. Maar door het gevolg van een strafbal en het weggeven van ruimtes achterin is het team uiteindelijk met een 4-1 verlies teruggegaan naar huis. De coach sluit af met lof voor twee van zijn speelsters: ,,Mijn complimenten gaan uit naar Noor Hoogendam en Ruby van der Stok. Afgelopen weken zijn ze zeer belangrijk geweest én ze laten naast de vorm ook enorme groei zien.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren