Spitsbergen vrouwen (archieffoto) kon ook vanmiddag weer een winnend rondje lopen.
Spitsbergen vrouwen (archieffoto) kon ook vanmiddag weer een winnend rondje lopen. René Roelofs

Spitsbergen hockeysters zien filmbeelden en winnen

Hockey

VEENENDAAL ,,Ik ben super tevreden. De 2-0 zege op Haakay was echt een verdiende zege. Het was deze wedstrijd vele malen beter dan een week geleden”, opende Spitsbergen coach Tim Klaren enthousiast.

door Eip Janssen

,,De reden dat wij gewoon een goede wedstrijd speelden was voor mij duidelijk. Vorige week is de wedstrijd bij Eemland gefilmd. Woensdagavond hebben we dat duel op basis van beelden geanalyseerd. Niet alleen wat minder goed ging maar ook wat goed ging. Je ziet dan dat beelden vele malen meer zeggen dan woorden. Ik ben echt blij dat het team dat vandaag (zondag) zo heeft opgepakt”, ging de Spitsbergen coach verder.

Hij zag de ploeg in het eerste kwart een 1-0 voorsprong nemen. ,,De start was op maat. De gasten werden onder druk gezet en A1 speelster Rania Samoeri liet haar klasse zien met het openingsdoelpunt.”

Spitsbergen bleef goed en gemotiveerd spelen. De ploeg uit Haaksbergen kreeg af en toe een mogelijkheidje. ,,Echte kansen zou ik het niet willen noemen. Daarvoor werd door Spitsbergen te goed verdedigd”, keek Tim Klaren terug. In het derde kwart verdubbelde Noor Hoogendam de score voor de Veenendaalse ploeg: 2-0. ,,De ploeg bleef zichzelf. Geen rare dingen en zakelijk uitgespeeld. Dit geeft mij echt vertrouwen dat Spitsbergen op de goede weg is”, besluit de coach gedecideerd.

Spitsbergen bezet in de vierde klasse de zesde plaats met drie punten. Zondag wordt afgereisd naar Zeewolde. Deze ploeg heeft een punt en staat negende. De aanvang van het duel Zeewolde – Spitsbergen is om 12.45 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 5 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 15 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 16 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 17 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 20 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22