Spitsbergen vrouwen (archieffoto) kon ook vanmiddag weer een winnend rondje lopen.
Spitsbergen vrouwen (archieffoto) kon ook vanmiddag weer een winnend rondje lopen. René Roelofs

Spitsbergen hockeysters zien filmbeelden en winnen

Hockey

VEENENDAAL ,,Ik ben super tevreden. De 2-0 zege op Haakay was echt een verdiende zege. Het was deze wedstrijd vele malen beter dan een week geleden”, opende Spitsbergen coach Tim Klaren enthousiast.

door Eip Janssen

,,De reden dat wij gewoon een goede wedstrijd speelden was voor mij duidelijk. Vorige week is de wedstrijd bij Eemland gefilmd. Woensdagavond hebben we dat duel op basis van beelden geanalyseerd. Niet alleen wat minder goed ging maar ook wat goed ging. Je ziet dan dat beelden vele malen meer zeggen dan woorden. Ik ben echt blij dat het team dat vandaag (zondag) zo heeft opgepakt”, ging de Spitsbergen coach verder.

Hij zag de ploeg in het eerste kwart een 1-0 voorsprong nemen. ,,De start was op maat. De gasten werden onder druk gezet en A1 speelster Rania Samoeri liet haar klasse zien met het openingsdoelpunt.”

Spitsbergen bleef goed en gemotiveerd spelen. De ploeg uit Haaksbergen kreeg af en toe een mogelijkheidje. ,,Echte kansen zou ik het niet willen noemen. Daarvoor werd door Spitsbergen te goed verdedigd”, keek Tim Klaren terug. In het derde kwart verdubbelde Noor Hoogendam de score voor de Veenendaalse ploeg: 2-0. ,,De ploeg bleef zichzelf. Geen rare dingen en zakelijk uitgespeeld. Dit geeft mij echt vertrouwen dat Spitsbergen op de goede weg is”, besluit de coach gedecideerd.

Spitsbergen bezet in de vierde klasse de zesde plaats met drie punten. Zondag wordt afgereisd naar Zeewolde. Deze ploeg heeft een punt en staat negende. De aanvang van het duel Zeewolde – Spitsbergen is om 12.45 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden