Heren Spitsbergen openen competitie met 2-2 gelijkspel in Dieren

Hockey

VEENENDAAL De hockeymannen van Spitsbergen hebben zondag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Dieren.

Eip Janssen

,,Ik denk als ik de wedstrijd de revue laat passeren een juiste uitslag. Zo eerlijk moet je wel zijn”, meende trainer Amanada Koopmans.

De thuisclub begon wat scherper en was ook wat beter. ,,Zij namen een 1-0 voorsprong. Die stand bleef gehandhaafd omdat onze doelman Aron Dekker een strafbal stopte. De strafbal kwam uit een situatie die je bij hockey niet zo vaak ziet: handsbal. Een verdediger dacht dat stoppen met de hand ook mocht”, vertelde de trainster lachend.

Ruben Horstman zorgde uiteindelijk voor de 1-1 ruststand. In het derde kwart nam Spitsbergen een 1-2 voorsprong via Tijn Roggeband. ,,Het was een aanval die alle kanten op kon. Uiteindelijk wist Spitsbergen niet onverdiend te scoren. De 1-2 verdween een minuut of drie voor tijd als sneeuw voor de zon. Een strafcorner werd nog gepareerd maar de rebound was echt onhoudbaar”, besluit Amanda Koopmans.

Zondag speelt Spitsbergen op eigen veld tegen UNO. De aanvang is 14.45 uur.

Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 7 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 12 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28