Foto uit archief.
Foto uit archief. René Roelofs

Van Gent Finaleweken: Vrouwen Spitsbergen spelen gelijk in Purmerend

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen hebben zondag gelijk gespeeld tegen Purmerend. De Veenendaalsen begonnen scherp, maar lieten de overwinning in het laatste kwart door de vingers glippen: 1-1.

Vanmiddag speelden de vrouwen van Spitsbergen uit tegen Purmerend met maar liefst drie gastspeelsters: Hazel Egan, Sterre van Hardeveld en Carlijn van Veenendaal. ,,Aan het begin waren we direct scherp”, aldus trainer Nicky Roelofs. ,,We kregen de wedstrijd goed onder controle. Dat was helemaal zo na de goal van aanvoerster Syl van Mourik, die scoorde uit een strafcornervariant op aangeven van Janna Brink.”

Die stand bleef lange tijd staan, maar in het laatste kwart werd het toch nog gelijk. Via een doorbraak op de linkerflank kwam de bal de cirkel in en schoot Purmerend zich, via een Spitsbergse stick, naar een gelijkspel. ,,Het laatste kwart begon Purmerend met het naar voren pompen van ballen en gingen ze een stuk beter spelen, wij hadden het daar moeilijk mee”, gaat de trainer verder. ,,Ik vind het jammer dat we niet hebben gewonnen, maar met een punt in een uitwedstrijd gaan we toch tevreden naar huis”, sluit hij af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren