De mannen van Spitsbergen zitten in een goede fase...
De mannen van Spitsbergen zitten in een goede fase... Ted Walker

Winst voor hockeyers Spitsbergen ondanks ‘negatief voorgevoel’

Hockey

VEENENDAAL De mannen van Spitsbergen hebben hun uitwedstrijd bij Overbetuwe gewonnen. ,,Maar we gingen niet met een heel positief gevoel weg uit Veenendaal”, vertelt Douwe Wassink.

Die gevoelens hadden vooral te maken met de vórige ontmoeting met Overbetuwe. Die wedstrijd voor de Silver Cup werd weliswaar gewonnen, maar was niet erg prettig te noemen. ,,Veel gezeur en kaarten”, legt Wassink uit.

Zondagmiddag volgde de competitiewedstrijd tegen datzelfde Overbetuwe. Dit keer ging het anders. ,,We gingen goed van start en kwamen op 0-1 voorsprong”, aldus Wassink. ,,Helaas maakten ze nog wel 1-1, maar wij slaagden er in om nog voor rust met 1-3 voor te staan.” Toen Overbetuwe de 2-3 maakte, beleefden Wassink en zijn ploeg even een déjà vu. ,,In die wedstrijd om de Silver Cup ging het bijna net zo.”

Maar ditmaal lukte het Spitsbergen wel om het spel naar zich toe te blijven trekken. ,,We kregen veel kansen en speelden goed. Uiteindelijk wisten we nog een paar keer te scoren en was de uitslag 2-5.” Door de winst stijgen de hockeyers van Spitsbergen naar de zesde plaats. ,,Het gaat sowieso wel lekker”, vindt Wassink. ,,We hebben de afgelopen weken leuk gespeeld en telkens gewonnen. Bij ons heerst op dit moment tevredenheid.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 1 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 8 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 10 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45