Afbeelding
René Roelofs

Vrouwen Spitsbergen spelen gelijk in Loenen aan de Vecht

Hockey

VEENENDAAL De vrouwen van Spitsbergen speelden zondag een zware wedstrijd tegen LMHC in Loenen aan de Vecht. Het werd een 2-2 gelijkspel. ,,Gezien de omstandigheden ben ik tevreden met dit resultaat”, sprak coach Nicky Roelofs na afloop. 

door Danny van der Linden

Roelofs ging met slechts één wissel op pad. ,,We hebben te maken met één blessure en er zijn twee speelsters een weekend weg. Dat moet je elkaar ook gunnen”, sprak hij. ,,En we zijn een team en hebben het met z’n allen goed opgepakt.”

DIEDE VAN BRAKEL Wel werd het spel er op aangepast. Waar Spitsbergen normaliter graag de tegenstander onder druk zet, vond Roelofs het, gezien de omstandigheden, beter om nu wat meer achterover te leunen. Dat resulteerde in een succesvolle start van de wedstrijd, want het was Diede van Brakel die op aangeven van Julia Ruland de score wist te openen.

In het derde kwart kreeg Spitsbergen het lastig en kwam het zelfs op achterstand door twee strafcorners. ,,Toen zijn we gewoon weer ons normale spelletje gaan spelen”, verklaart Roelofs. ,,Full Press dus. Uiteindelijk bleek dat succesvol.” Want het was wederom Diede van Brakel die op een assist van Julia Ruland de gelijkmaker maakte.

TEVREDEN Met het gelijkspel kon Roelofs uiteindelijk best leven. Zeker omdat er een moment was dat Spitsbergen door kaarten met slechts negen speelsters op het veld stond. ,,Ik ben een tevreden coach. We wisten dat Loenen een goede ploeg heeft en dat we maar één wisselspeelster hadden. Als je dan ook ziet hoe dingen tijdens de wedstrijd verlopen kan ik alleen maar tevreden zijn. We staan op de vierde plaats en we zijn on the run. Aan onze ambities komt geen verandering.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 11 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28