De heren van Spitsbergen (hier op archiefbeeld) wisten de eerste wedstrijd van het seizoen niet winnend af te sluiten
De heren van Spitsbergen (hier op archiefbeeld) wisten de eerste wedstrijd van het seizoen niet winnend af te sluiten Ted Walker

Heren Spitsbergen delven het onderspit in Amersfoort

Hockey

VEENENDAAL De mannen van hockeyclub Spitsbergen zijn er niet in geslaagd om hun eerste officiële wedstrijd in maanden te winnen. Tegen Eemvallei in Amersfoort werd het 4-3.

door Danny van der Linden

Door corona speelden de hockeyers maanden lang geen officiële wedstrijden. Zondagmiddag kwam daar verandering in toen de heren op bezoek gingen bij Eemvallei. De Veenendalers begonnen lang niet slecht aan de wedstrijd. In het veld stond Douwe Wassink die met ons terug blikt op de zondagmiddag. ,,We stonden in de rust zelfs met 1-2 voor”, vertelt hij. ,,Eigenlijk vond ik dat we het betere van het spel hadden in die periode.”

Doelpuntenmaker was Rokas (twee keer). Samen met Vaidotas kwam hij onlangs over uit Litouwen. ,,Die jongens spelen daar in het nationale team”, legt Wassink uit.

Na rust echter begonnen bij Spitsbergen wat irritaties de overhand te nemen. ,,Wij waren het niet eens met beslissingen van de scheidsrechter. Dat is natuurlijk zinloos, maar we vergaten daardoor goed te blijven hockeyen”, vertelt Wassink. ,,Daardoor kon Eemvallei de gelijkmaker scoren.”

Zelf kreeg Wassink de kans om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. Hij benutte de toegekende stafcorner probleemloos: 2-3.

CONDITIE ,,Na die goal begon onze minder goede conditie op te spelen”, analyseert Wassink. ,,We gaven wel veel ruimtes weg. Daardoor werd Eemvallei gevaarlijker. Uiteindelijk kregen zij twee strafcorners die ons de kop hebben gekost. Dat is balen.”

De minder goede conditie is volgens Wassink mede te danken aan de voorbereiding die volgens hem niet altijd optimaal was. ,,Niet iedereen kwam altijd trainen. Bovendien merkte je dat in de tijd van de coronastop mensen het moeilijk vonden om gemotiveerd te blijven. Ik kan me dat wel voorstellen. We hebben voor deze wedstrijd twee keer geoefend. Eén keer ging het om een externe tegenstander en één keer speelden we tegen een ander team van Spitsbergen. Het was wel leuk om weer voor de punten te spelen.”

ONDERSCHATTEN Volgend weekend spelen zowel de dames als de heren van Spitsbergen tegen Dieren. Wassink: ,,Ik kan me leuke potjes tegen die ploeg herinneren. Volgens mij hebben we tegen hun wel grote uitslagen gehaald, maar je mag natuurlijk nooit een tegenstander onderschatten.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 2 uur geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 8 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 10 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl gisteren
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 15 apr, 15:47
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 15 apr, 14:26