Afbeelding
Rene Roelofs

Zand in de VMHC Spitsbergen-machine

Hockey

VEENENDAAL Na een goed begin in de competitie, is er toch wat zand in de motor van VMHC Spitsbergen gekomen. De hockeyvrouwen verloren de thuiswedstrijd tegen Maarssen met 2-3, maar reden tot paniek is er nog niet. ,,Qua resultaten zit het ons even niet mee. Als het spel en de inzet zo blijft verwacht ik dat de wedstrijden vanzelf onze kant op gaan vallen.”

door Jeroen van der Veer

Alles leek er zondag op dat het een mooie hockeymiddag ging worden; lekker hockeyweer en alle dames waren scherp. Een goede start van de wedstrijd was het gevolg daarvan. ,,Maarssen zette ons vanaf het begin wel onder volle druk waar we moeilijk onderuit kwamen”, aldus coach Nicky Roelofs. ,,Toch bleven we rustig en waren er goede loopacties op het middenveld om er hockeyend uit te komen.”

Desondanks viel er in het eerste kwart een tegentreffer en moest VMHC Spitsbergen in de achtervolging. Gedurende het tweede kwart begonnen de vrouwen steeds beter hun eigen spel te spelen en dit werd in het derde deel beloond. Op aangeven van Michelle Bolderman was Imke van Bouwhorst de doelpuntenmaker. 

Direct daarna viel helaas de 1-2 en maakte Ruby van der Stok gelijk. Zou er dan toch een overwinning inzitten voor de dames? Nee, dat gebeurde niet want via een strafcorner werd de 2-3 geproduceerd en bleef VMHC met lege handen achter. ,,In het vierde kwart kregen we nog kansen die we niet tot treffers konden omtoveren. Ook deze wedstrijd hebben we weer mooi veldspel laten zien en veel kansen gecreëerd.”

advertentie
advertentie
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 4 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 8 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 22 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08