Rene Roelofs

VMHC Spitsbergen speelt opnieuw gelijk

Hockey

VEENENDAAL Voor de tweede keer achter elkaar hebben de hockeyvrouwen van VMHC Spitsbergen punten gemorst. Tegen HV Abcoude kwam de ploeg van Nicky Roelofs niet verder dan 1-1.

door Jeroen van der Veer

Net als vorige week moesten de vrouwen van Spitsbergen opnieuw een uitwedstrijd spelen en dat bleek mentaal zwaar, zei coach Roelofs na afloop. ,,Misschien dat we daardoor ook niet zo scherp aan de wedstrijd begonnen...”

In het eerste kwart kwamen de Veenendalers dan ook op achterstand en moest Spitsbergen zichzelf terug in de wedstrijd knokken. ,,De tegenstander maakte keer op keer een ‘slimme overtreding’ toen wij tempo maakten en dat zorgde voor frustratie aan onze zijde.”

Toch kwam de stand na het derde kwart op 1-1. Lynn van Mourik wist de treffer op haar naam te zetten en daarna ging Spitsbergen op jacht naar de overwinning. ,,Juist op het moment dat ik ons één op één door wilde zetten, kregen we een discutabele gele kaart gepresenteerd. Toch heb ik ons in de tweede helft zien hockeyen zoals ik dat graag zie: dominant en met pit.”

Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 39 minuten geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 2 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 12 uur geleden
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 uur geleden
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 20 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02