Rene Roelofs

Spitsbergen knokt zich knap terug: ‘Alles viel op zijn plek’

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van VMHC Spitsbergen hebben aangetoond dat het met de mentale weerbaarheid wel goed zit. Tegen Noordwijk keken ze tegen een 3-0 achterstand aan, maar werd er toch nog een punt uit het vuur gesleept.

door Jeroen van der Veer

In de tweede competitiewedstrijd begonnen de vrouwen van Nicky Roelofs niet goed aan de partij. Noordwijk kreeg veel vrijheid om via de zijkanten op te bouwen en hierdoor pakten zij een 3-0 voorsprong.

,,We merkten dat we niet genoeg afspeelmogelijkheden hadden om zelf ook een aanval op te bouwen”, aldus de coach die twee aanvallende speelsters moest missen. ,,Na het fluitsignaal voor het vierde kwart viel alles meer op zijn plek en gingen we scoren.”

Ruby van der Stok wist op aangeven van Lynn van Mourik de bal in het doel te krijgen en kort daarna onderschepte Noah de Man de bal en wist ze de 3-2 te maken. Als kers op de taart wist Lynn van Mourik op aangeven van Noah de Man zelfs nog de 3-3 in de laatste minuut te maken.