Afbeelding
Rene Roelofs

Spitsbergen toont karakter en legt bouwstenen voor nieuwe seizoen

Hockey

VEENENDAAL Het gaat goed met de hockeyvrouwen van Spitsbergen. Na een goed resultaat in de eerste oefenwedstrijd, hebben de vrouwen ook een fijn gevoel overgehouden aan het tweede vriendschappelijke duel. Tegen Oosterbeek werd er met 5-3 gewonnen.

door Jeroen van der Veer

Doordat er enkele afwezige speelsters waren, werden Noor Kennepohl en Fleur Dijkhuizen uit het tweede gehaald om de selectie aan te vullen. Ook zij konden niet voorkomen dat Oosterbeek snel op voorsprong kwam, maar nog voor rust was de schade hersteld; 3-1.

Na een opleving van de tegenstander kwam Oosterbeek terug tot een 3-3 tussenstand. ,,Na een verlossende strafcorner waren we in het derde kwart verzekerd van een voorsprong”, blikte coach Nicky Roelofs terug. ,,Doordat we conditioneel sterker waren dan de tegenstander hebben we de wedstrijd over de streep kunnen trekken.”

De einduitslag werd uiteindelijk 5-3 en de Veenendaalse doelpunten werden gemaakt door Michelle Bolderman (3x), Esmee van der Berg en Ruby van der Stok. Noah de Man was verantwoordelijk voor drie assists.  ,,Een zeer leerzame pot.”