Afbeelding
@tedXmedia

Spitsbergen verslagen door frustratie: Rijnvliet profiteert met gestolen punt

Hockey

VEENENDAAL Een gestolen punt voor Rijnvliet en twee punten laten liggen voor Spitsbergen afgelopen zondag(2-2). Spitsbergen speelde zijn derde wedstrijd van het seizoen en met de 8-1 overwinning van vorige week was het vooruitzicht goed. Echter de frustratie en dubieuze beslissingen van de scheidsrechter deden het team de das om: ,,We hebben onze frustratie de boventoon laten voeren en zijn er een beetje ingefloten door de scheidsrechter,” aldus doelpuntenmaker en speler Douwe Wassink.

door Siem van Eck

,,We hadden moeten winnen. In het eerste kwart kwamen we met 0-1 voor. Ik sleepte de bal in de linkerbovenhoek. We hadden een goede start en hadden best wat controle. Via een counter kwamen we op gelijke hoogte, doordat hun aanvoerder vrij kon schieten in de cirkel. In het tweede kwart kwamen we via een aanval uit het boekje op 1-2 voorsprong. Daarna hadden we de rust en was Rijnvliet niet extreem gevaarlijk. Af en toe waren er wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Na een overtreding in het derde kwart schakelden we snel en konden zo onze aanval aanspelen via de 23 meter lijn. Ik kreeg hem in de cirkel en schoot de 1-3 binnen. De goal werd afgekeurd omdat de vrije trap niet op de juiste manier genomen was.’’

,,Toch met een 1-2 voorsprong was het mogelijk om de wedstrijd over de streep te trekken. Door frustratie van onze kant kregen we een gele kaart. Een strafcorner van Rijnvliet was goed voor de gelijkmaker. Het was voor hen een gestolen punt en wij hebben hier twee punten laten liggen.”

Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Melanie Bierdrager
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 15 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 17 uur geleden
Afbeelding
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond gisteren
Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 27 apr, 12:36
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby: 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 27 apr, 12:25