Afbeelding
Archief BDUmedia

Sportclubs weer zeker drie weken zonder kantine-inkomsten door verbod op publiek

Corona

VEENENDAAL (ANP) De amateursportverenigingen moet het weer zeker drie weken zonder kantine-inkomsten doen en dat betekent volgens voetbalbond KNVB ,,een grote financiële strop”. Met ingang van zaterdag 18.00 uur mag er zowel binnen als buiten geen publiek meer zijn bij alle sportwedstrijden, bij zowel de profs als de amateurs.

,,Helaas doen de nieuwe maatregelen opnieuw een beroep op het aanpassingsvermogen van de verenigingen”, aldus de KNVB. ,,Ze betekenen voor veel clubs, die soms duizenden toeschouwers over de vloer krijgen, zelfs een grote financiële strop. Wij verwachten dat het kabinet hier ook oog voor heeft.”

De amateursport werd ruim een jaar geleden helemaal stilgelegd. Het duurde toen maanden voordat de clubs weer konden opstarten. Nu gaat de sport wel door, maar de komende drie weken zonder publiek. ,,Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk, want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand”, aldus de KNVB. ,,De personen die functioneel noodzakelijk zijn voor deze wedstrijden, zoals scheidsrechters, vrijwilligers, begeleiders en rij-ouders, houden toegang tot de accommodaties.”

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 4 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 12 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 19 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50