Afbeelding
Pixabay

Alle sport gaat door, maar zonder publiek bij profs en amateurs

Corona

VEENENDAAL (ANP) Alle sport kan de komende drie weken doorgaan, maar publiek is niet toegestaan. Dat geldt voor wedstrijden en trainingen van zowel de profs als de amateurs. Dat is een van de maatregelen van het kabinet om verdere besmettingen met het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen gaan in op zaterdag 13 november om 18.00 uur en gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december.

De aanscherping van het beleid heeft direct gevolgen voor de afsluitende WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen, komende dinsdag in De Kuip. Dat duel moet zonder publiek worden gespeeld. De KNVB had alle 44.000 kaarten verkocht.

,,Alle sport kan doorgaan, maar er komt wel een verbod op publiek bij wedstrijden en trainingen”, zei demissionair premier Mark Rutte. ,,Zowel binnen als buiten, in de professionele sport en bij de amateurs, overdag en ‘s avonds. Hoe pijnlijk ook: Nederland - Noorwegen wordt zonder publiek gespeeld.”

De KNVB en de organisaties van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hadden eerder op vrijdag in felle bewoordingen hun ongenoegen geuit toen het publieksverbod uitlekte. ,,Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt”, staat in een statement van de directeuren Marianne van Leeuwen (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie). ,,Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond. En toch wordt als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen.”

Schaatsbond KNSB sloot zich aan bij de KNVB en hekelde eveneens het verbod op toeschouwers. ,,Wij zien hiervan de logica niet in”, zei directeur-bestuurder Herman de Haan in een verklaring. ,,Het afgelopen jaar heeft de schaatswereld bewezen uitstekend in staat te zijn om wedstrijden coronaveilig te organiseren. Natuurlijk zien wij ook dat het groeiende aantal besmettingen nieuwe maatregelen noodzakelijk maakt, maar wij denken dat deze specifieke beperking onnodig en overbodig is.”

Lees ook:

Sportclubs weer zeker drie weken zonder kantine-inkomsten door verbod op publiek

Rutte: kabinet wil coronavirus ‘korte klap’ geven met hele brede maatregelen

advertentie
advertentie
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 1 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 4 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 19 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00