Afbeelding
anp / Koen van Weel

Bij veel Veenendaalse sportclubs nog onduidelijkheid

Corona

VEENENDAAL De diverse Veenendaalse binnensportverenigingen zijn nauwelijks klaar voor de maatregelen die de overheid heeft genomen. Bij sommige verenigingen heerst nog veel onduidelijkheid. Deze week besloot de overheid dat de bij sporten die binnen plaatsvinden (bij achttien jaar en ouder) alleen mensen met een coronapas toegang hebben.

Zij moeten middels de bekende QR-code laten zien dat zijn zijn gevaccineerd tegen corona. Mensen onder de 18 jaar kunnen zonder deze coronapas naar binnen. ,,Dit heeft voor ons als vereniging vervelende gevolgen aangezien we nu iedereen van 18 jaar en ouder moeten controleren die ons gebouw binnenkomt”, laat Marc Sassenus weten. De voorzitter van tafeltennisvereniging SKF laat weten de opdracht van de overheid te respecteren en na te leven. ,,Mensen die naar binnen willen en niet aan kunnen voldoen aan deze eis, kunnen we dan helaas niet toelaten. Wij willen heel duidelijk hierin zijn: dit is niet onze keuze om zo te handelen, maar wij hebben als bestuur en vereniging de plicht om de wet te volgen en aan de regels te voldoen.”

Bij de volleyballers van VCV is er nog onduidelijkheid over de kwestie. Volgens voorzitter Harm van ’t Hoenderdaal is de club in afwachting van het gesprek dat de Nederlandse Volleybal Bond heeft met het ministerie van VWS. ,,Op dit moment is de uitkomst mij nog niet bekend”, zegt hij.

Er is ook nog onduidelijkheid bij de zaalvoetballers van ZVC. Daar is de voetbalbond (KNVB) als zaalhuurder verantwoordelijk voor de gang van zaken. ,,Het zou kunnen zijn dat de KNVB de bal terugkaatsen naar de verenigingen”, aldus Teus Nieboer die contact heeft gezocht met Sportservice Veenendaal. ,,Ik kan me voorstellen dat sommige verenigingen dan de keuze maken om geen publiek toe te laten tot de zaal. Maar op dit moment is daar nog niets over bekend.”

Bij VZC is men wel voorbereid op de komst van sportliefhebbers. Zaterdagavond komen de waterpoloërs in zwembad De Vallei in actie tegen De Linge. ,,We hebben iemand die op QR-code controleert als je bij het zwembad naar binnen wilt”, vertelt Marco van de Grift namens de vereniging.. ,,Maar als je het gebouw betreedt moet je wel een mondkapje op. En we willen iedereen vragen om op tijd te komen. Degene die de controle doet wil de wedstrijd ook graag zien, dus je kunt tot vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd naar binnen.” VZC speelt zaterdag om 18:50 uur, dus zorg dat je vóór 18:45 binnen bent.

Alles op een rijtje voor deelnemers en bezoekers van sportwedstrijden die binnen plaatsvinden:

- Personen tot 18 jaar kunnen zonder beperkingen komen sporten of aanmoedigen

- Mensen van 18 jaar en ouder dienen te allen tijde de corona Check app of een negatief testbewijs kunnen tonen om toegang te krijgen tot het gebouw. 

- De Veenendaalse sportverenigingen rekenen op eenieders begrip voor deze situatie.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 1 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02