Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. VV Veenendaal

Sportkantines zonder toegangsbewijs toegankelijk voor afhalen

Corona

VEENENDAAL (ANP) Sportkantines zijn vanaf zaterdag zonder coronatoegangsbewijs toegankelijk als bezoekers alleen naar binnen gaan om eten en drinken af te halen aan de bar. Bezoekers die in de kantine willen gaan zitten om hun bestelling te nuttigen, moeten hun CoronaCheck-app wel laten zien. Dat staat in het aangepaste sportprotocol dat koepel NOC*NSF op de website heeft geplaatst en vanaf zaterdag van kracht is.

Het kabinet besloot vorige week om met ingang van 25 september de 1,5 meter afstand los te laten. In plaats daarvan moet iedereen van 13 jaar en ouders een coronatoegangsbewijs hebben om onder meer bioscopen, theaters en horeca in te komen. Ook bij evenementen, zowel binnen als buiten, moeten bezoekers kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of recent negatief zijn getest op het coronavirus.

Sportkantines vallen onder de horeca. Heel wat amateursportverenigingen hebben praktische en principiële bezwaren tegen gebruik van het coronatoegangsbewijs. Zo zeggen ze niet genoeg vrijwilligers te hebben om aan de deur te controleren en niemand te willen uitsluiten.

Voor het afhalen van eten en drinken in kantines wordt nu een uitzondering gemaakt, mits de sportverenigingen een deel van hun kantine afbakenen voor bezoekers die willen zitten. Zij moeten dan wél gecontroleerd worden.

RegiosportVeenendaal.nl sprak eerder al met verschillende Veenendaalse clubs over de nieuwe regels.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 12 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 13 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45