Afbeelding
Ted Walker

‘Versoepeling bij sport draagt bij aan betere handhaving regels’

Corona

VEENENDAAL (ANP) Versoepelingen voor sportbeoefening draagt bij aan een betere handhaving van de coronaregels. Dat zegt NOC*NSF en de sportkoepel steunt daarom de oproep van onder anderen een aantal burgemeesters om lokaal meer beweging mogelijk te maken. ,,Liever gecontroleerd open terrassen en open sportaccommodaties dan chaotische overvolle parken en natuurgebieden.”

,,Nu steeds meer duidelijk wordt dat iedereen op zoek is naar mogelijkheden om anderen te ontmoeten en samen met anderen activiteiten te ondernemen, kan dat beter veilig en georganiseerd plaatsvinden”, zegt NOC*NSF. ,,Op en in sportaccommodaties kan er bij sportclubs op een verantwoorde manier ontmoeting plaatsvinden. Sportaccommodaties bieden de fysieke ruimte en begeleiding om activiteiten veilig te faciliteren.” De sportkoepel concludeert opnieuw dat daar nu onvoldoende mogelijkheden voor zijn. ,,De binnensport zit nog steeds op slot en er geldt buiten een leeftijdsgrens van 26 jaar.”

VOETBAL Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, zegt hierover: ,,Het is vreemd dat Nederland straks op het terras bier zit te drinken en één miljoen voetballers nog niet onderling wedstrijden kunnen spelen. Hoewel de jeugd al een tijd op de club weer relatief normaal voetbalt, gelden voor één miljoen voetballers beperkingen. Wij staan klaar om iedereen per direct veilig aan het voetballen te kunnen krijgen.”

Het is vreemd dat de terrassen zo open gaan, en ondertussen nog miljoenen sporters buitenspel worden gezet

VOLLEYBAL ,,Wij zien bij onze achterban een beweegachterstand ontstaan en tegelijkertijd een enorme zin om te volleyballen”, zegt Guido Davio, directeur van de Nederlandse volleybalbond. ,,De instroom van jonge leden daalt, waarmee we voor de toekomst het verenigingsleven onder druk zetten. Kinderen krijgen wel gym op school en gaan straks ook weer naar de BSO. Wat ons betreft is het onbegrijpelijk dat alle binnensportaccommodaties dicht blijven en miljoenen binnensporters buitenspel worden gezet.”

BASKETBAL Simone Volmer, directeur van de basketbalbond, sluit zich daarbij aan: ,,Onze sport staat binnen eigenlijk al een jaar stil. Dat betekent natuurlijk dat veel basketballers niet sporten en daardoor veel minder bewegen, maar er is ook een groot gemis aan sociale ontmoetingen. Het verenigingsleven staat stil, het gebouw is dicht, we zien elkaar niet meer. Juist het teamgevoel wat de teamsport basketbal uniek maakt is er niet. Dit gemis laat zien dat sporten veel meer is dan alleen maar met elkaar bewegen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 8 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 16 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45