Afbeelding
Pixabay

Sportscholen: geen noodzaak voor coronatestbewijs

Corona

VEENENDAAL (ANP) Sportscholen vinden een coronatestbewijs waarover wordt nagedacht in Den Haag niet nodig. Dat zegt NL Actief, de branchevereniging van sportscholen in Nederland. ,,Het zou niet goed zijn wanneer je zonder zo’n bewijs geen toegang krijgt tot een fitness- of healthclub”, laat verenigingsdirecteur Ronald Wouters weten.

Volgens NL Actief is daarnaast uit recent onderzoek van onder meer EuropeActive, de Europese fitnessbranchevereniging, gebleken dat de besmettingscijfers in de sportscholen ,,bijzonder laag” zijn en heeft de sector een ,,zeer goed sluitend veilig fitnessprotocol”.

Sinds de tweede lockdown zijn sportscholen en andere binnensportlocaties gesloten. Sportkantines waren al sinds eind september dicht om het aantal contactmomenten zoveel mogelijk te beperken. Voor die tijd gold in sportscholen de anderhalve meter en mochten er maximaal 30 mensen bij elkaar zijn.

VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen bevestigde aan De Telegraaf dat het ministerie van Volksgezondheid bezig is met de ontwikkeling van een coronatestbewijs om zo versneld versoepelingen door te voeren. Het idee is dat mensen met een negatieve testuitslag meer vrijheden kunnen krijgen, zodat ze bijvoorbeeld weer naar kantoor, de horeca of het theater kunnen gaan.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 13 uur geleden
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 uur geleden
Afbeelding
Regio Foodvalley: 'We dagen iedereen uit om de fiets te pakken in mei' 18 uur geleden
Sem Middelhoven en Remco van Ewijk zien graag dat meer kinderen gaan tennissen.
VTC en Spitsbergen krijgen de jeugd weer aan het tennissen: 'Juist nu is tennis de hype' 20 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München 16 apr, 20:27
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 16 apr, 15:00