Afbeelding
Ted Walker

VZC-voorzitter: ‘We trekken samen op, dat is een fijne gedachte’

Corona

VEENENDAAL Bij VZC maken ze zich geen ernstige zorgen over het voortbestaan van de vereniging na de coronacrisis, maar er zijn wel aandachtspuntjes. Dat zegt voorzitter Meindert Boorsma. Hij is vooral achter de schermen druk bezig met een plan dat ervoor moet gaan zorgen dat straks het zwemmen -als dat weer mag- veilig en plezierig kan verlopen. ,,Dat wil ik ook alle andere sportclubs in Veenendaal wil meegeven: ga alvast bedenken hoe de vereniging eruit ziet na corona.”

door Jeroen van der Veer

Boorsma, die algemeen voorzitter van VZC is, zit eigenlijk geen moment stil. Bij VZC kijken ze naar wat mogelijk is, zeker nu alles stil ligt. Zo werd er gesproken over zwemmen in buitenbaden bij buurtgemeenten zoals Ede, Scherpenzeel en Leersum, maar dit blijkt (nog) niet realistisch. ,,Maar verder gaat het eigenlijk slecht met ons”, aldus Boorsma. ,,Dat zeg ik omdat we niet kunnen sporten en als je niet kan sporten, vind ik dat het slecht gaat.”

ZWEMLESSEN Doordat zwemmen al enkele keren is verboden, hebben sommige kinderen hun zwemles bijvoorbeeld (nog) niet af kunnen maken. Meestal slaat VZC toe na het behalen van A- en B-diploma’s en proberen ze de jonge kinderen te binden aan de vereniging... maar ook dit lukte een jaar lang niet. ,,Daar maak ik mij wel zorgen om. Niet dat we dit direct gaan merken, maar mogelijk over een tijdje wel. Er is toch een gat van een jaar ontstaan hé.”

Daar maak ik mij wel zorgen om. Er is toch een gat van een jaar ontstaan hé.

DANKBAAR Maar treuren? Nee, dat zit er bij VZC niet in. In mogelijkheden denken is wat ze daar doen en daarom zijn ze nu bezig met een plan. Een plan dat ervoor moet zorgen dat het ‘leven na corona’ nog mooier wordt dan daarvoor. ,,We hebben gelukkig geen verloop in het aantal leden. Zij blijven ons trouw, net als de sponsoren. Daar zijn we heel dankbaar voor en geeft ons extra motivatie. Dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen, want de blik moet vooruit. Wat willen we zo, wat kan er en hoe gaan we dat vormgeven?”

ACTIEPLAN Antwoorden zijn er momenteel nog niet en dat geeft ook niet, vindt Boorsma. Het gesprek aangaan, horen wat er leeft en daarna een actieplan maken. Dat is de volgorde, waarbij vrijwilligers een belangrijke rol spelen. Alleen deze zijn normaal al lastig te vinden en tijdens een crisis al helemaal. ,,Dat is dus wel iets wat bovenaan het lijstje staat. Vrijwilligers vinden, krijgen en behouden. Verder denk ik dat wij de toekomst goed tegemoet gaan.”

VEENENDAAL SPORTSTAD ,,Ja, ook op financieel vlak”, wil Boorsma benadrukken. ,,In het verleden was dat wel eens anders, maar we hadden de filosofie dat we als vereniging moesten kunnen overleven als er een jaar geen inkomen was. Dat is natuurlijk nu het geval. Dus nee hoor... wij hebben nog wel vet op de botten. Daarbij wil ik wel een enorm compliment naar Sportservice Veenendaal maken. Zij helpen en ondersteunen fantastisch en dat is ook wat ik van andere verenigingen hoor. Veenendaal staat toch bekend als sportstad en dat moeten we blijven. Dat kan alleen als we samen optrekken en dat zie ik nu gebeuren. Dat is een fijne gedachte.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 17 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28