Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

Clubs moeten gezondheidscheck uitvoeren bij supporters

Corona

VEENENDAAL De Veenendaalse voetbalclubs mogen tijdens hun oefencampagne -en later ook in de competitie- meer dan 250 supporters ontvangen. Wel zitten hier flink wat haken en ogen aan, want de clubs moeten gaan werken met een registratiesysteem. 

door Jeroen van der Veer

Dat is duidelijk geworden na navraag bij diverse verenigingen. De RIVM-regels laten het toe om op elk sportcomplex 250 personen te verwelkomen, maar daarna wordt het ingewikkeld. Zo moeten de mensen aan de toegangsporten daarna een gezondheidscheck uitvoeren. 

Bij deze check, die moet worden uitgevoerd nadat de 250ste bezoeker op het sportpark is, worden schriftelijke vragen gesteld over de gezondheid en is een handtekening noodzakelijk. Pas daarna zijn meer mensen welkom bij een activiteit op de vereniging, mitst de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden. 

LANGE RIJ Voor GVVV, de vereniging die over het algemeen de meeste supporters trekt bij een thuiswedstrijd, wordt dit een hele klus. ,,Als wij 500 man voor de wedstrijd een formulier moeten laten invullen, en zij daarbij afstand moeten houden, kan de rij bij de Ellekoot terecht komen”, zegt woordvoerder Youri van Doorn gekscherend. ,,We gaan dus kijken of we kunnen werken met een digitaal systeem, waardoor het allemaal net iets sneller kan.”

Of clubs gaan werken met een registratie of het hek sluiten na 250 bezoekers, mogen zij zelf bepalen. De komende periode zal Sportservice Veenendaal met diverse verenigingen in gesprek gaan. Zo spreekt DOVO vandaag met hen over de corona-regels. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 2 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 4 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 8 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18