Afbeelding
Foto door cottonbro studio via Pexels

Op deze momenten kun je het beste jouw pensioen aanvullen

Partnercontent

Als je later met pensioen gaat, heb je gemiddeld 25 jaar extra inkomen nodig! Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te starten met het opbouwen van jouw pensioen. Benieuwd waar jij rekening mee moet houden en op welke momenten jij je pensioenpotje het beste kunt aanvullen? Laten we er samen induiken! 

Zorg voor voldoende inkomen

Om later van je pensioen te kunnen genieten, is het belangrijk dat je voldoende inkomen hebt. Je moet hierbij rekening houden met het feit dat je hypotheek vaak (deels) is afbetaald. Gemiddeld heb je 70% van je laatst verdiende salaris nodig als je met pensioen gaat. Dat betekent dat je zo’n 25 jaar lang 70% van je loon nodig hebt én dat is een flink bedrag. 

Begin op tijd

Hoe eerder je start met het opbouwen van je pensioen, hoe groter de kans is dat jouw pensioen later tot in de puntjes verzorgd is. Bekijk daarom hoe jouw pensioen op dit moment geregeld is. Vaak biedt je werkgever een pensioenregeling aan, maar dit hoeft niet vanzelfsprekend te zijn. Bovendien weet je niet of dit bedrag voldoende is voor later. Is het opgebouwde pensioen niet genoeg? Misschien heb je een pensioentekort en ontstaat er jaarruimte. Heb je jaarruimte, dan kun je jouw pensioen zelf aanvullen. Dit kan vaak via je bank, zoals een aanvullend pensioen van ABN AMRO. Meer weten over jouw pensioen? Ontdek online de mogelijkheden of vraag advies bij jouw financieel adviseur of bank! 

Regel zelf je pensioen

Biedt jouw werkgever geen pensioenregeling aan, ben je een zelfstandig ondernemer of werkloos? Dan moet je zelf je pensioen regelen. Het is vaak zo dat dit wordt uitgesteld, maar we raden je écht aan om hiermee op tijd te beginnen. Hoe eerder je start met pensioen opbouwen, hoe hoger je inkomen uiteindelijk is op het moment dat je met pensioen gaat. 

Kies de allerbeste momenten

Je kunt zelf kiezen of je eenmalig of maandelijks een bedrag inlegt op je pensioenrekening. Dat biedt jou later de meeste financiële zekerheid! Natuurlijk zijn er nog wat andere momenten waarbij je kunt denken aan je pensioen. We zullen ze kort benoemen.

Vakantiegeld

Als je in loondienst bent ontvang je in mei vakantiegeld. Dit bedrag kun je extra toevoegen aan je pensioen.

Geld terug van de belasting

Ontvang je geld terug? Ook dit kun je gebruiken voor je pensioen. 

Eindejaarsbonus

Afhankelijk van je werkgever heb je wellicht te maken met een eindejaarsbonus.

13e maand

Sommige werkgevers betalen aan het eind van het jaar een extra maand salaris uit. Ideaal om extra te sparen voor je pensioen! 

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45