Afbeelding
Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Compacte fitnessapparatuur

Partnercontent

Een slank en gespierd lichaam, wie wil dat nu niet! Het grote voordeel vandaag de dag, is dat je ook relatief gemakkelijk thuis aan je figuur kunt werken. Met de verschillende fitnessapparaten die je tegenwoordig kunt aanschaffen, kun je ook een compacte apparatuur aanschaffen, zodat je dit na gebruik eenvoudig weer kunt opbergen. Hierbij kun je denken aan een opvouwbare loopband of een opvouwbare roeitrainer. Om je een idee te geven welke opties er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Want het voor velen namelijk een enorme drempel om naar de sportschool te gaan, dus hoe fijn is het om lekker thuis te kunnen sporten?

Sporten op de hometrainer

Nederland staat natuurlijk bekend als fietsland. Het is daarom dus ook niet zo heel erg gek dat ook een hometrainer enorm populair is. Het grote voordeel aan een hometrainer, is dat het effectief is om af te vallen, mits je natuurlijk ook je voeding er op afstemt. Het voordeel aan een hometrainer, is dat je deze in allerlei verschillende standen kunt instellen, zodat je op je eigen niveau kunt beginnen met trainen. Merk je dat je naarmate de tijd vordert, steeds eenvoudiger door het programma heen ‘fietst’, dan kun je de weerstand eenvoudig aanpassen. Daarbij komt ook dat je kunt kiezen voor een hometrainer met hartslagmeter, zodat je direct al je prestaties kunt monitoren.

Roeitrainer

Wanneer we het hebben over compacte fitnessapparatuur, dan denk je natuurlijk niet direct aan een roeitrainer. Toch is het wel een ontzettende effectieve manier van trainen, aangezien je niet alleen je conditie, maar ook je spierkracht ermee traint. Het voordeel aan een roeitrainer, is dat je deze in verschillende varianten kunt krijgen. Zo kun je bij beperkte ruimte ook kiezen voor een opvouwbare roeitrainer. Deze kun je vervolgens na de training eenvoudig weer opbergen, zodat je geen kostbare ruimte in beslag neemt in je slaapkamer of andere ruimte. Wel is het belangrijk even goed te kijken naar de lengte van de roeitrainer. De beste roeitrainers zijn namelijk lang genoeg om met gestrekte benen op te kunnen zitten. Is dit niet het geval, dan zul je al snel merken dat je niet het optimale uit je training kunt halen, waardoor je prestatie vele malen minder zijn.

Loopband

Net als een hometrainer, is een loopband ook ontzettend toegankelijk om mee te beginnen. Lopen is immers net als fietsen één van onze standaard bewegingen, die we dagelijks uitvoeren. Hoe handig is het dan, dat je deze bewegingen kunt gebruiken om je lichaam te kunnen trainen. Het voordeel van een loopband, is dat het je vet verbrand en wanneer je kiest om te gaan hardlopen, je er ook conditie mee kunt opbouwen. Wel is het aan te raden om te kijken naar een loopband welke ook ingesteld kan worden op een bepaalde helling. Zo kun je namelijk andere spieren trainen.

Spinningfiets

Voor veel mensen kan de sportschool een flinke drempel zijn. Met alle apparatuur en andere mensen die aan het trainen zijn, kan het lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei alternatieven, waardoor je ook prima thuis kunt trainen. Een spinningfiets is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Spin bikes zijn ontworpen om sporters een low-impact training te geven die de gewrichten niet belast. Daarnaast kun je ze ook prima thuis gebruiken, waardoor je dus niet speciaal naar de sportschool hoeft. Wel is het belangrijk te kijken naar een goede fiets, zodat je op de juiste manier kunt trainen. Bovendien zijn spinningfietsen relatief betaalbaar, waardoor ze een goede opties zijn voor een relatief betaalbare prijs. Dus als je op zoek bent naar een goede manier om aan cardiotraining te doen zonder naar de sportschool te hoeven, is een spinbike het apparaat dat je nodig hebt.

Conclusie

Op het moment dat je thuis aan de slag wilt met je lichaam, zijn er een aantal mogelijkheden. Vooral wanneer je op zoek bent naar compacte apparatuur, is het belangrijk goed te kijken naar de kwaliteit. Vooral bij opvouwbare apparatuur is het extra belangrijk om hier naar te kijken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
VV Veenendaal niet opgewassen tegen de wind: 'wie de eerste doelpunt zou maken, zou winnen' 6 uur geleden
Afbeelding
SV Panter vermaakt publiek met korfbaluitslag: 'we komen eindelijk in een goede flow' 6 uur geleden
Afbeelding
VRC bekroont topweek met zege op Veensche Boys: 'ik moet het opnemen voor mijn ploeg' 7 uur geleden
Afbeelding
De Merino's recht rug tegen CDW: 'voor elkaar gevochten' 7 uur geleden
Afbeelding
GVVV wint in verhitte burenruzie van DOVO: 'Feestje bouwen met de supporters' 7 uur geleden
Afbeelding
GVVV klopt DOVO in verhitte Panhuisderby 10 uur geleden
Afbeelding
ZVC Veenendaal na lastige start zeer ruim langs Tigers Roermond 16 uur geleden