Afbeelding
Photo by Jelmer Assink on Unsplash

Sporten met een druk schema

Partnercontent

Het kan lastig zijn om tijd te vinden om te gaan sporten terwijl je vast zit aan een strak schema voor je werk of wanneer je enorm druk bent voor school. Maar naast dit drukke leven is je gezondheid eigenlijk de nummer één prioriteit. Het is belangrijk dat je voldoende beweegt op een dag en een goede voeding hebt. Anders is het lastig om zo’n druk leven bij te houden wanneer je je niet optimaal voelt. Bij het doen van een workout kun je veel stoom afblazen. Je kunt even al je frustraties in de training die je doet stoppen en je hoofd leegmaken. Of je nou een uur buiten super intensief gaat fietsen door de regen, een pilates workout doet of een paar uur krachttraining gaat doen. Als je ervoor zorgt dat je er plezier uit kunt halen dan is het goed. Op deze manier blijf je jezelf motiveren om te gaan.

Eenmaal onderweg naar de gym

Het moeilijkste gedeelte van jezelf motiveren om naar de sportschool te gaan is om daadwerkelijk de deur uit te gaan. Vaak helpen de kleine dingen al veel mee. Zoals wanneer je bijhoudt in een planner wanneer het de beste dag is om te gaan sporten kun je er al meer rekening mee houden. Ook goede kleding helpt enorm bij de motivatie, als je je hebt omgekleed in de outfit waarin je een workout wilt doen ben je vaak al een stuk sneller geneigd om iets te gaan ondernemen. Naast deze kleine tools om je te motiveren is het einddoel wat je wilt bereiken natuurlijk de beste motivatie. Je wilt meer spierkracht opbouwen, wat kilo’s kwijtraken of een bepaald aantal kilometer kunnen rennen zonder te snel buiten adem te raken. Wanneer je dit voor ogen hebt, is er vaak niemand die je tegen kan houden, het belangrijkste is om gewoon te beginnen.

Op zoek naar een sportschool

Het vinden van een goede sportschool kan ook nog best een uitdaging zijn, het is fijn om buiten je workouts te doen wanneer het weer een beetje goed is. Maar na de zomer in Nederland is het weer vaak niet al te best om in te trainen. Het kan erg regenachtig zijn of koud en dit is niet fijn om je buikspieroefeningen in te moeten doen. Daarom kan trainen in een sportschool Utrecht je meer vrijheid bieden. Niet alleen heb je meer ruimte en zit je droog, je kunt ook gebruik maken van apparaten die je thuis niet hebt.

Voordelen van een gym

Het grootste voordeel van een sportschool is de prijs die je maandelijks betaald. Je hoeft de apparaten niet zelf aan te schaffen, die overigens enorm duur zijn en je bespaart een hoop ruimte wanneer je ze niet in je huis hoeft neer te zetten. Wat ook een groot voordeel is, is dat je even in een andere omgeving bent. Je bent omringt met mensen die ook gemotiveerd zijn om een bepaald doel te behalen en dit kan erg fijn zijn voor je gemoedstoestand. Je kunt gewoon even alles thuis laten liggen en stoom afblazen wanneer je dat nodig hebt aangezien er ook sportscholen van Basic-Fit zijn, die 24/7 open zijn.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden