Afbeelding
Foto Shutterstock

Ik ben geslaagd, maar wat nu?

Partnercontent

Mocht jij met volle trots de vlag uithangen na al die jaren ploeteren? Maar heb je geen idee wat de volgende stap is in jouw leven? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen wij over de vele mogelijkheden.

Toe aan een pauze?

Iets wat de meeste geslaagden doen na een paar jaar middelbare school is doorleren. Er zijn talloze opties. Bij Aeres training centre Barneveld kun je bijvoorbeeld veel leuke opleidingen vinden, maar er zijn ook andere opties. Ga eerst een jaartje werken, daar leer je écht veel van. Misschien wil je wel een jaartje gaan werken in de horeca of met kleine kinderen als au pair. En waarom zou je in het koude Nederland blijven? Verleg je grenzen en ga een nieuwe land ontdekken. Er zijn bovendien tal van mogelijkheden om in het buitenland te gaan werken. Of pak een nieuwe sport op en werk aan je conditie! 

Wie ben ik nu eigenlijk?

Weet je nog niet goed wat je wil gaan doen, maar ben je nog niet klaar met school? Er zijn verschillende trainingsprogramma’s die jou helpen bij het ontdekken van jouw talenten. Door deze trainingen leer je meer over jezelf, wat jou in de toekomst zeker gaat helpen bij het maken van moeilijk keuzes of lastige stappen in je leven.

Ontwikkel jouw talenknobbel!

Ben je op zoek naar een uitdaging waarmee je je later echt kan onderscheiden? Leer dan een taal! Er zijn verschillende cursussen en trainingen te volgen waarmee je een taal onder de knie krijgt. Klassikaal of juist online, net wat jij fijn vindt. Nederland heeft veel relaties met Duitsland, een ingewikkelde maar veelzijdige taal. Spreek je toch liever Spaans? Dat is natuurlijk altijd handig wanneer je een Sangria wil bestellen aan de Costa del Sol. Wil je je echt onderscheiden? Ga dan voor Chinees, één van de meest gesproken talen ter wereld. Leer een taal gerust in het land zelf, dan kan je extra goed oefenen. 

Het allerbelangrijkste; doe wat je leuk vindt!

Dit is ons allerbelangrijkste advies. Doe wat je leuk vindt! Houd jij ontzettend van het omgaan met paarden? Kijk dan eens tussen de opleidingen met paarden. Doe je niets anders dan aan brommers sleutelen? Dan is automonteur worden misschien ook wel iets voor jou! Iedere dag met plezier naar je werk gaan, dat is wat je wilt! Doe wat je leuk vindt en onthoudt: iets nieuws proberen is nooit verkeerd!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 11 uur geleden
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 15 uur geleden
Afbeelding
Regio Foodvalley: 'We dagen iedereen uit om de fiets te pakken in mei' 16 uur geleden
Sem Middelhoven en Remco van Ewijk zien graag dat meer kinderen gaan tennissen.
VTC en Spitsbergen krijgen de jeugd weer aan het tennissen: 'Juist nu is tennis de hype' 18 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München 16 apr, 20:27
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 16 apr, 15:00