Afbeelding
Foto: Shutterstock

Maak je tuin zomerproof met een frame zwembad

Partnercontent

Ben jij al klaar voor de zomer? Mogen de warme dagen komen? Waarschijnlijk staat je tuinset alweer buiten en hopelijk bloeien de eerste bloemen. Maar wat doe je als de temperaturen erg oplopen? De kans is groot dat ook jij dan graag een opzetzwembad in de tuin hebt. Zwemmen is fantastisch. Wie geniet er nu niet van een dagje zee? En welke kinderen staan niet te juichen als je ze vertelt dat jullie naar het zwembad gaan? Nog mooier is het natuurlijk als je zelf een frame zwembad in je tuin hebt staan. Maakte je al eens kennis met het assortiment van Heuts?

Wat is een opzetzwembad?

Opzetzwembaden zijn verkrijgbaar in veel vormen en kleuren. Het mooie daaraan is dat je zeker een model kunt aanschaffen dat perfect aansluit bij de vorm, de stijl en de grootte van je tuin. Bij opzetzwembaden wordt er gebruik gemaakt van geprefabriceerde schalen. Je installeert zo’n zwembad heel gemakkelijk in je eigen tuin. Een opzetzwembad is stukken goedkoper dan een zwembad dat je helemaal moet laten inbouwen. En ga je verhuizen, dan neem je het frame zwembad zo weer mee.

Heerlijk om te ontspannen

Je zult vast ook wel bij de drukke mensen horen. Wie is er tegenwoordig nu niet druk bezet? Het is daarom van belang om ook te zorgen voor ontspanning. Heb je een frame zwembad in je eigen tuin, dan lukt dat uitstekend. Je hoeft niet eens altijd te gaan zwemmen. Het is ook al heerlijk om lekker in het bad te gaan zitten. Je koelt lekker af en mentaal kom je helemaal tot rust.

Lange levensduur

Vroeger spetterde je zelf waarschijnlijk in een opblaasbaar zwembadje. Het begon met zo’n klein rond badje en toen je groter werd, plaatsten je ouders een groter model in de tuin. Daar was helemaal niks mee. Wat een plezier heb je er waarschijnlijk aan beleefd. Maar meestal gingen deze zwembaden niet heel veel zomers mee. Voordat je het wist was er weer een lek ontstaan. Een plakkertje erop bood uitstel, maar een volgende zomer moest er toch weer een nieuw opblaasbaar bad gekocht worden. Met een frame zwembad is dat natuurlijk niet het geval. Frame zwembaden hebben een lange levensduur. Je maakt in die zin dus een duurzame keus.

Een keer vullen is genoeg

De opblaasbadjes moesten telkens weer gevuld worden met schoon water. Bij een opzetzwembad is dat een heel ander verhaal. Je hoeft het bad eigenlijk maar een keer te vullen. Er zijn allerlei manieren om het water goed schoon te houden. Fijn voor het milieu en zeker tijdens lange warme zomers is het van belang dat we zuinig omgaan met ons water.

Onderhoud van opzetzwembad

Staat het zwembad in de tuin, dan vul je het natuurlijk zo snel mogelijk met water. Dat hoeft niet veel tijd te kosten. Daarna is het natuurlijk wel van belang dat je op tijd zorgt voor het nodige onderhoud. Een afdekzeil is wat dat betreft handig, want zo voorkom je dat er veel vuil in het water komt. Je hebt bij een frame zwembad een goed filter nodig. Je neemt bijvoorbeeld een filterpomp of je gaat voor een zandfilter. Ook bepaalde chemicaliën zijn onmisbaar. Hiermee verhoog of verlaag je de zuurgraad van het water. Je wilt niet dat deze te hoog is, want dan ontstaan er snel irritaties aan de ogen. Is de zuurgraad echter te laag, dan heb je kans op kalk in je zwembad. Maar het is zeker mogelijk om de zuurgraad goed op peil te houden.

Grote schoonmaak

De filterpomp neemt je heel veel werk uit handen. Toch moet je af en toe ook zelf het zwembad nog goed reinigen. Groter en grover vuil. Zoals steentjes en insecten voorkom je met een afdekzeil. Verder is het handig om een zwembadstofzuiger bij de hand te hebben. Al het vuil dat naar de bodem is gezonken, verwijder je zo snel en eenvoudig. Met een schepnet haal je het vuil dat blijft drijven weg.

Vooral genieten

Het schoonmaken en onderhouden van je zwembad doe je natuurlijk niet als het warm is. Dan duik je heerlijk het water in. En ben je aan het einde van de dag bezig met het onderhoud, dan valt dat je vast niet zwaar als je weet dat je de volgende dag weer in een fris zwembad kunt plonzen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kampioene Rachel Ebben laat het weer zien: ‘Ik had rust en controle in de partij’ 3 uur geleden
Afbeelding
Strijdbare Goené op WTCS Finale Abu Dhabi: ‘Ik heb echt alles eruit gehaald wat erin zat’ 4 uur geleden
Afbeelding
De trein van De Merino’s komt op gang 4 uur geleden
Afbeelding
SKF-tafeltennissers laten het tegen onderste ploegen liggen 4 uur geleden
Afbeelding
Knappe zege GVVV bij Rijnvogels 4 uur geleden
Afbeelding
DOVO wint en tankt vertrouwen 6 uur geleden
Afbeelding
Veenendaal staat derde na verdiende zege 7 uur geleden