Afbeelding
Foto: Pixabay

Zo volg jij het vrouwenvoetbal optimaal

Partnercontent

Als liefhebber van het vrouwenvoetbal kun je deze sport op meerdere manieren nauwlettend volgen. Je kunt ervoor kiezen om de wedstrijden live te aanschouwen langs de zijlijn / in het stadion of de duels te bekijken op televisie. In deze blog geven we je enkele tips die het volgen van het vrouwenvoetbal nóg leuker maken!

Langs de lijn

Het leukst is het natuurlijk om de wedstrijd van jouw favoriete club langs de lijn te volgen. Zo maak je het voetbal op de meest pure manier mee en ruik je letterlijk het grasveld. Emoties van de speelsters en staf komen beter over en je kunt jouw favoriete club naar voren schreeuwen. Daarbij kun je de situatie in een stadion – of langs de lijn van het sportveld – mooi overzien, waardoor je een optimale kijk op de wedstrijd hebt. Een ander voordeel van een live wedstrijdbezoek is dat je samen met vrienden of vriendinnen een tof uitje hebt. Op de meeste sportparken en stadions heb je een breed aanbod aan heerlijke drankjes en hapjes, wat een bezoek aan een potje voetbal nog prettiger maakt. Na afloop van een gespeelde wedstrijd heb je de mogelijkheid om een handtekening te vragen van jouw favoriete speelster. Laat bijvoorbeeld een shirt of een bal signeren met een unieke tekst of handtekening. Gaaf voor je verzameling!

De televisie biedt uitkomst

Een andere optie is om de wedstrijden vanuit huis te bekijken. Je kunt tegenwoordig op diverse zenders het vrouwenvoetbal volgen. De live-uitzendingen worden ook steeds beter, waardoor je het gevoel hebt dat je er bijna live bij bent. Dat komt door de vele herhalingen die in beeld komen en zeker ook door het groot aantal camera’s dat bij een wedstrijd aanwezig is. Een goal of een grote kans wordt vaak herhaald, waardoor je ook vanuit huis geen enkel moment hoeft te missen. Daarnaast kun je vaak uitgebreid voor- en nabeschouwen, zodat je goed op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen rondom jouw favoriete club. Een ander bijkomend voordeel is dat je op veel televisiezenders een programma terug kunt kijken. Ben je dus op het moment dat de wedstrijd plaatsvindt verhinderd, dan kun je op een later moment het duel terugkijken. Hoe ideaal is dat?

Verschillende competities en tips

Er zijn verschillende soorten competities die je kunt volgen. Van de Vrouwen Eredivisie en de Eredivisie Cup tot aan het EK en WK; iedere vorm heeft zo zijn eigen charme. Ben je van plan om thuis – samen met vrienden, vriendinnen, familie of teamgenoten – naar een wedstrijd op televisie te kijken, is het natuurlijk net zo leuk als iedereen zich optimaal vermaakt. Zorg voor een paar lekkere drankjes of hapjes, regel goede zitplekken en kies voor een televisie die groot genoeg is. In de rust van een wedstrijd kun je ervoor kiezen om een gezelschapspelletje te spelen. Een bordspel duurt doorgaans te lang, daarom is het handig om een kaartspel te spelen. Om dit een persoonlijk tintje te geven, laat je de speelkaarten bedrukken met bijvoorbeeld het logo van jullie voetbalclub of het gezamenlijke motto dat jullie als vriendengroep hebben. Maken jullie er een wekelijkse activiteit van, dan is er vaak meer geld nodig om alles bekostigd te krijgen. Om dit makkelijker te maken, laat je spaarpotten bedrukken en ga je hiermee langs al je vrienden of teamgenoten zodat je het geld kunt inzamelen. We wensen je veel plezier toe met het volgen van vrouwenvoetbal!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 16 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 21 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 gisteren
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30