Afbeelding
Foto: Shutterstock

Woningbezitters gebruiken zolder massaal als thuiskantoor

Partnercontent

Naar alle verwachting heeft hybride werken de toekomst. Medewerkers zitten straks een paar dagen op kantoor en werken de rest van de tijd vanuit huis. Het heeft impact op zowel het kantoor van de werkgever, als op het thuiskantoor. Belangrijk is voornamelijk, dat er geconcentreerd en comfortabel gewerkt kan worden. Op kantoor is dat vaak al mogelijk, al is niet iedereen te spreken over de kantoortuinen die men de laatste jaren steeds vaker introduceerde. Thuis is het inrichten van een kantoor lastiger. Een groot aantal woningbezitters heeft de afgelopen tijd een renovatie van de zolder doorgevoerd. Men koos voor een tussenwand, plaatste een deur en ging over tot een dakraam kopen. Het maakt dat zolder tot het nieuwe thuiskantoor voor veel mensen.

Meer licht in werkkamer thuis creëren

Niet iedereen heeft een zolder. Verhuizen is door de overspannen woningmarkt vaak niet mogelijk. Het maakt dat men ook bij woningen zonder zolder zoekt naar mogelijkheden om de bestaande indeling aan te passen. Een grote kamer wordt opgesplitst in twee losse kamer en men laat een platdakraam elektrisch model plaatsen in het dak. Het plaatsen van een dakraam of bijvoorbeeld een lichtkoepel is cruciaal. Zonder voldoende daglicht en frisse lucht is het lastig om je een lange dag te concentreren. Het maakt dat je al snel een duf gevoel ervaart. Vervelend voor de werkgever, maar zeker ook voor jezelf. Het geeft je geen voldaan gevoel aan het eind van de werkdag.

Aanvulling op de renovatie van de keuken en tuin

Het feit dat veel mensen de indeling van hun woning aanpassen, sluit aan op de trend van vorige zomer. Ook toen kozen veel mensen voor een renovatie van ruimtes in en rondom hun woning. Denk nog eens terug aan de lange wachtrijen voor de bouwmarkt. Nederlanders kozen massaal voor een nieuwe keuken, voor een renovatie van de badkamer en voor het opknappen van de tuin. De oude schutting werd vervangen, de borders werden van nieuwe planten en struiken voorzien, enzovoorts. Het hangt samen met het feit dat we als land veel meer spaargeld hebben opgebouwd, dan we voor de pandemie hadden. De vakanties werden uitgesteld en vakantiegeld werd op de spaarrekening gezet. De lage rente maakt het aantrekkelijk dit uit te geven aan een investering in je woning.

Langzaamaan weer terug naar kantoor

Met de laatste versoepelingen is er weer meer mogelijk voor de medewerker die op kantoor wil werken. Iets waardoor veel mensen naar uit werd gekeken de laatste tijd. Het voortdurend vanuit huis moeten werken eist z’n tol. We hebben geen informele gesprekken meer bij de koffiemachine, men heeft thuis niet altijd de ruimte en bijvoorbeeld het meubilair om comfortabel te kunnen werken, enzovoorts. Het leidt tot lichamelijke klachten. Daarbij zijn mensen minder gelukkig door het beperkte sociale contact met collega’s.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 2 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 7 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 8 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend 23 uur geleden
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00