Afbeelding
Foto door form PxHere

Rood, wit, blauw of toch oranje? Hup Holland hup!

Partnercontent

Hoe teleurgesteld waren we in 2010 in Nederlands toen de teen van Casillas een gouden voetbalplak in de weg stond? De wereld verging! En nooit eerder huilden zoveel volwassen Nederlandse mannen tranen met tuiten toen Max Verstappen met zijn F1-bolide als eerste over de finish kwam in Zandvoort. Sport en in het bijzonder voetbal verbroedert en haalt een ongekend Oranjegevoel naar boven.

Als het om sportprestaties gaat dan ontwaakt chauvinistisch Nederlands tijdens de Olympische Spelen zelfs om een relatief onbekende sport als handboogschieten. Gabriele Schloesser-Bayardo en Steve Wijler van Team NL schoten op 24 juli met scherp in Tokio en bezorgden ons land een zilveren medaille. Kippenvel! Zeker na het teleurstellende EK voetbal, waar ‘onze’ voetballers in de kwartfinale de deksel op de neus kregen van Tsjechië. Nog geen drie weken eerder hingen winkels vol met alles wat oranje is. Mutsen, pruiken, joggingbroeken, shirts, juichcapes, het kon niet op. Vlaggen en spandoeken kleurden ook in Veenendaal de straten om het warme wij-gevoel te accentueren en we aten weer lekker gemoedelijk oranje tompoucen. De Oranjekoorts verdrong zelfs lokale clubrivaliteiten naar de achtergrond: DOVO-aanhangers en fervente GVVV-fans omarmden elkaar.  Eensgezind en solidariteit scoorden plots hoge ogen. Niets geen rooien of blauwen, oranje sloeg de klok. Hup Holland hup!

Sporten, iedereen doet het, ongeacht achtergrond of religie. De één voetbalt, de ander tennist, een derde wielrent in clubverband of individueel. Elk mens heeft zijn eigen passie of beweegreden om in beweging te komen. Ondertussen kijken we samen. Sterker, we kijken allemaal. En elke keer worden we weer Europees kampioen of de beste van de wereld. Tenminste, daar zijn we vooraf volledig van overtuigd. Het zorgt voor een prettig gevoel en verbondenheid. Die kunnen we goed kunnen gebruiken in een multiculturele samenleving waarin polisarisatie tussen bevolkingsgroepen steeds meer terrein wint. We snakken nu al weer  met z’n allen naar het wereldkampioenschap voetbal in 2022 in Quatar. Als Nederlands tenminste op 16 november laatste horde Noorwegen in de Kuip verslaat. Tot die tijd hoeven de ware sportfans In Veendendaal en omgeving niet in de kou te staan. Of je nu voetballer, hockeyer of tennisser bent. Man, vrouw, jong of oud. Altijd is het  laatste sportnieuws te vinden op www.regiosportveenendaal.nl, de meest complete sportwebsite in de regio. Wie verzekerd wil blijven van alle actuele voetbal uitslagen, -standen en statistieken op Europees niveau kan uitstekend terecht op voetbaluitslagen.com. Meer dan zestig competities, drieduizend clubs, mannen- én vrouwenvoetbal op één site.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 2 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 8 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 8 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend gisteren
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00