Afbeelding
Foto door StockSnap via Pixabay

Het belang van een goed werkende auto accu

Partnercontent

De accu voorziet alle elektrische onderdelen in de auto van stroom. Daaronder vallen natuurlijk de lampen, airconditioning en radio, maar ook de startmotor. Een goed werkende auto accu is dus essentieel voor een soepele en betrouwbare werking van je auto. Als de accu niet goed functioneert, kan dit leiden tot startproblemen en zelfs tot stilstand langs de weg. Het is daarom van cruciaal belang om de gezondheid van je accu regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen.

Tekenen dat de accu vervangen moet worden

Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat je accu aan vervanging toe is. Belangrijke signalen zijn onder andere: moeizaam starten van de auto, koplampen die minder fel zijn dan normaal, storingen aan elektrische onderdelen, zoals de radio, airconditioning of de ruitenwissers.

Als je deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om je accu te (laten) controleren en mogelijk te vervangen.

De juiste auto accu vinden

Bij het kiezen van een nieuwe accu is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals het merk en model van je auto, de benodigde capaciteit en het type accu. Het is het makkelijkst om de specificaties van je huidige accu te controleren en een vervangende accu te kiezen met dezelfde afmetingen en vermogen. Bij Winparts kan je eenvoudig je kenteken invoeren om passende accu’s te vinden. Hieruit kun je vervolgens een accu kiezen van hetzelfde type als de oude accu. We bieden een ruime keuze aan accu’s van verschillende bekende merken, zoals Bosch en Varta, maar ook van ons eigen merk Winparts GO!

Houd er bij het kopen van een nieuwe accu rekening mee of je auto een start/stop functie heeft. Als de motor automatisch afslaat bij stilstand, en weer aanslaat wanneer je gas geeft, dan moet de accu hier speciaal op zijn aangepast. Verder kan de volgorde van de polen soms afwijken.

De auto accu vervangen

Een accu vervangen is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit veilig gebeurt. Gelukkig is dit makkelijk te doen als je de juiste stappen volgt. Het is belangrijk om de motor te laten afkoelen, zodat je je nergens aan kan branden. Nadat je de motorkap hebt ontgrendeld, is het verstandig om de sleutels uit het contact te halen. Zo weet je zeker dat er niets meer aan staat en dus nergens meer spanning op staat.

Hierna is het een kwestie van de accu afkoppelen, altijd de - pool als eerste, en de accu klemmen of bouten losmaken. Dan kan je eenvoudig de accu uit de auto tillen en de nieuwe plaatsen, waarna je alle stappen in omgekeerde volgorde uitvoert. Daarna kan je de auto starten om te controleren of alles goed werkt. 

Gooi een oude accu nooit zomaar weg en bewaar deze ook niet te lang. Accuzuur is erg corrosief en kan tot ernstige brandwonden leiden. Ga dus voorzichtig met de accu om en breng deze naar de milieustraat.

Ziet je het toch niet zitten om de accu zelf te vervangen? Koop dan online een nieuwe accu en laat dit door een monteur installeren. Dit scheelt al in materiaalkosten en geeft je meer keuze uit verschillende accu’s.

Jouw partner voor auto accu’s en onderdelen

Bij Winparts begrijpen we het belang van een goed werkende auto accu voor de betrouwbaarheid en prestaties van je voertuig. Ontdek ons uitgebreide assortiment auto accu’s van topmerken en kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid voor al je rijbehoeften. Met de juiste auto accu kun je met een gerust hart de weg op gaan, wetende dat je voertuig klaar is voor elke reis.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 18 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag gisteren
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30