Djanne van der Schaaf op het podium in het midden
Djanne van der Schaaf op het podium in het midden Stef van der Schaaf

Snelheidsduivel Djanne van der Schaaf wederom snelste Veenendaalse; ‘Dit is top’

Overig

VEENENDAAL Vorige week was Djanne van der Schaaf al de snelste Veenendaalse vrouw (tijd 01:04:43) op de Zevenheuvelenloop en vandaag liet ze op de Horaloop in Ede wederom alle andere vrouwen achter zich. Er deden aan de loop die georganiseerd werd door Atletiekvereniging Climax Ede 40 Veenendalers mee en vijf Veenendaalse junioren 

Door Job Boers

Van der Schaaf werd de snelste vrouw op de 5 km in 20:15, waar ze erg tevreden mee was na haar ochtendtraining. ,,Ik heb vanochtend nog een zwemtraining gedaan die ik wel voelde, dus in de auto voelde ik me niet supersterk. Tijdens het inlopen bleek het mee te vallen en was het gevoel goed.’’, aldus van der Schaaf.

De wedstrijd was op de heuvels van het Hoekelumse Bos en het landschap van het beekdal van de Renkumse beek. VZC-triatleten Samantha de Bruin (10 km) en Vincent Bohm (35+, 5km) werden eerste in hun categorie. 

BENEN VOELEN GOED Van der Schaaf wist aan het begin van de week nog niet zeker of ze vandaag mee zou doen aan de Horaloop nadat ze de Zevenheuvelenloop al in haar benen had. ,,Ik hoopte na vorige week dat ik deze tijd (20:15) zou kunnen lopen omdat ik nu de 5km deed. Mijn gemiddelde tempo van vorige week verbaasde me wel, maar ik had er vandaag vertrouwen in. De benen voelden de hele week verder prima dus ik had er veel zin in. Daarnaast kwamen mijn man en kinderen kijken dus dat motiveert natuurlijk extra! Dit resultaat is dan top’’, vertelt de blije van der Schaaf die ook als triatleet actief is.

OVERIGE VEENENDALERS Tijdens de 53e editie van de Horaloop deden er ook vier Veenendaalse mannen mee op de 5 km waar Veenendaler Cas van Holland als achtste eindigde. Bij de 10 km (vijf Veenendalers) werd Rody van de Pavert de beste Veenendaler met de tiende plek. VAV-lid Jef Vervoert werd negende op de 35+ op de 10 km afstand waar zeven Veenendalers aan mee deden. 

Op de 10 km vrouwen 35+ (vier Veenendalers) werd Karin Inkenhaag vierde. Bij de 35+ mannen, tien Engelse mijl, (zes Veenendalers) was Hendrik Achterberg de snelste Veenendaler.

Thijs Olde werd tweede op de tien Engelse Mijl.

Djanne van der Schaaf
advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 9 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 12 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 15 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 16 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29