Afbeelding
Erik de Heer

Hang On laat zich zien in wedstrijden

Overig

VEENENDAAL De survivalatleten van Hang On konden dit weekend weer meedoen aan wedstrijden. Zowel bij de senioren als bij de jeugd liet Hang On zich van voren zien.

Bij de senioren waren er wedstrijden in de lange (LSR) en de middellange (MSR) survivalrun. De Hang On-dames wonnen in beide categorieën. Florence van Helten was een klasse apart in de LSR en won met 35 minuten voorsprong op teamgenoot Sandra van Dijk die tweede werd (en eerste bij de veteranen). Jora Steenis uit Wageningen werd derde. In de MSR wist Hang On-atlete Meira Zubcevic bij de dames met ruim 5 minuten voorsprong te winnen op Bo de Groot en Alinda ten Hoor. Britt van Maanen werd tiende.

Ook bij de heren waren er successen. Stijn Lagrand werd derde in de MSR. Ruben Dinkelman uit Lochem won de wedstrijd. Zowel Lagrand als voor Zubcevic was voor de corona nog actief bij de jeugd, dit was hun eerste wedstrijd bij de volwassenen.

Naast Stijn Lagrand waren er nog drie Hang On atleten die in top 10 zaten: Jesse de Heer vierde, Maarten Heerkens zevende en Roël Joles werd negende.

Zaterdag liet de Hang On jeugd zich ook goed zien, zij behaalden negen podiumplaatsen bij de survivalrun in Udenhout, de eerste wedstrijd in twee jaar tijd. ,,Het was echt oranje boven bij de jongere jeugdcategorieën”, aldus een trotse trainer Erik de Heer. ,,De jeugdselectie kreeg zo eer van het hard door blijven trainen in de coronaperiode. Ook bij de kortere afstanden bij de senioren werd goed gelopen. Het was pas de eerste uit de competitie en er wachten nog veel runs met wellicht weer nieuwe concurrentie, maar deze was top.”

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 14 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 20 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 22 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02