Afbeelding
BDUmedia

Het jaar 2020 op RegiosportVeenendaal.nl: een overzicht in woord en beeld

Overig

VEENENDAAL Het bewogen jaar 2020 is bijna ten einde, nog heel even en dan luiden we met zijn allen 2021 in waarbij we allemaal hopen dat het snel beter mag gaan worden. Voor RegiosportVeenendaal.nl ook tijd om even terug te kijken naar wat er het afgelopen jaar is gebeurd.

Het jaar 2020 was het eerste jaar van RegiosportVeenendaal.nl en daarin hadden we grote plannen. Die plannen zijn maar voor een deel gerealiseerd, vooral natuurlijk omdat veel stil kwam te liggen. Het aantal gespeelde competitiewedstrijden per club is te tellen op de vingers van twee handen, zelfs trainen was niet meer mogelijk. Bewegen, of op zijn minst voldoende bewegen, werd een grotere uitdaging dan ooit, het sociale aspect viel bijna volledig weg en het improvisatievermogen van iedereen werd flink op de proef gesteld.

Toch is er in 2020 veel gebeurd. Aan het einde van dit jaar blikken we nog even kort terug. We delen hieronder een aantal artikelen die we dit jaar plaatsten. Artikelen over opvallende gebeurtenissen, interviews met mooie mensen, artikelen waar wij na dit bewogen jaar met trots op terugkijken.

HARTVERWARMEND Natuurlijk stond het jaar in het teken van corona. Het bracht ellende, maar ook ontstonden mooie initiatieven. Wat te denken van Liesbeth, Gerda en Claudia van Sportservice Veenendaal die ouderen van seniorencomplex Poolster en Morgenster naar buiten haalden om tijdens de eenzame coronatijd in beweging te komen. ,,We willen ze even laten glimlachen in deze moeilijke tijd.”

De krachten bundelen om zo door de vervelende tijd te komen. We deden dit in 2020 massaal en Justen de Wildt was één van de eersten. De volkszanger uit Veenendaal nam zijn muziekinstallatie mee, bezocht woonzorgcentrum De Engelenburgh en zong voor de ouderen. Een klein gebaar, met grote betekenis.  ,,Dit raakt mij, ik wil niet dat zij eenzaam zijn”, vertelde De Wildt aan RegiosportVeenendaal.nl. Gelukkig volgden hierna nog tal van initiatieven die vaak ook een plekje kregen op RegiosportVeenendaal.nl.

INDRUKWEKKEND En wat te denken van Famke de Jong? De speelster van SKF korfbal ontfermt zich sinds de coronatijd over Ramon Pap. Hij is autistisch en door corona werd alles anders in zijn leven en daardoor ging het snel bergafwaarts met Ramon. Famke nam contact met hem op en er ontstond iets heel moois. Ramon krabbelde er weer bovenop en bedankte Famke ‘live’ bij RegiosportVeenendaal.nl voor haar hulp

(De tekst gaat onder de foto verder)


Ramon en Famke bij hun geliefde korfbalclub SKF. - Ted Walker

Veel evenementen zijn dit jaar uiteraard niet doorgegaan, maar begin dit jaar ging het Sportgala nog wel door. En dat evenement staat nog sterk in het geheugen gegrift. Zeker nu de komende editie van het Sportgala niet doorgaat. Natuurlijk om de sporters die bij het vorige gala in het zonnetje werden gezet om hun prestaties. Maar zeker ook door de indrukwekkende speech die Richard van Zeist gaf nadat hij de Jan van de Pol bokaal ontving. ,,Jan was mijn sportvriend. Wat had Jan het mooi gevonden om mij hier te zien.”

OPVALLEND NIEUWS Uiteraard plaatsten we op RegiosportVeenendaal.nl dit jaar ook veel nieuws. Wedstrijdverslagen op de momenten dat er wel wedstrijden gespeeld werden bijvoorbeeld, of transfernieuws. Enkele opvallende nieuwsitems trokken echter extra de aandacht.

Een van de grootste soaps van 2020 kwam vanaf Sportpark Panhuis. Spits Berry Powel wilde weg en mocht ook weg van GVVV. Maar hij vond geen club en bracht GVVV daarmee in de problemen. Althans, zo formuleerde de club dit. Feitelijk gezien had de ervaren spits gelijk, maar de technische commissie voelde zich gepiepeld. Uiteindelijk moest Rob de Boer –mede door de slechte prestaties van het eerste- toch buigen en werd Powel weer in genade aangenomen.

(De tekst gaat onder de foto verder)


Berry Powel was dit jaar hoofdpersoon in een van de grootste soaps van Veenendaal. - Ted Walker

Wat overigens ook een soap was, was de promotie van De Merino’s. Toen de competities vorig seizoen abrupt werden afgebroken door corona, was lange tijd niet duidelijk welke clubs er wel of niet promoveerden. De Merino’s dacht recht te hebben op promotie, maar kreeg aanvankelijk nul op het rekest van de KNVB. Echter, op deze dag volgde alsnog een telefoontje dat de Veenendalers wel degelijk mochten promoveren naar de eerste klasse. Eind goed al goed.

NIEUWE REGELS Een andere vereniging die meerdere keren met opvallend nieuws ‘in the picture’ kwam was DOVO. De Veenendaalse club kwam namelijk begin dit jaar met nieuwe regels voor journalisten. Via een mail kregen wij het bericht dat het niet langer meer mogelijk was om spelers zelf te benaderen voor een gesprekje na een gespeelde wedstrijd. Voortaan moesten interviews worden afgenomen in een speciaal ingerichte persruimte. Geen interviews meer langs het veld dus, terwijl juist de emotie na een gewonnen of verloren wedstrijd is wat de bezoeker van RegiosportVeenendaal.nl graag wil ervaren...

Wat er verder opviel in het nieuws van afgelopen jaar? Soms gebeuren er van die dingen die je als persoon niet koud laten. Zo ook het bericht dat tijdens de zaalvoetbalwedstrijd tussen FC De Heuvelrug 2 en ZVC scheidsrechter Joop Groot in elkaar zakte en gereanimeerd moest worden. Moesten we wel of niet hierover berichten? Even twijfelden we, maar we besloten het wél te doen en de twee helden een podium te geven. Ze hadden een leven gered. Later kwam de familie van de scheidsrechter op de lijn en die waren te spreken over de berichtgeving. Een interview met arbiter werd vervolgens gerealiseerd en de cirkel was rond. Want het nieuws brengen is één, maar de ontwikkelingen blijven volgens is misschien nog wel belangrijker.

MENSELIJKE VERHALEN Tot slot in dit (verre van complete) overzicht: de interviews met stuk voor stuk prachtige menselijke verhalen. We publiceerden er dit jaar meerdere. Bijvoorbeeld over Cees van Hees. ‘Kampong’, zoals zijn bijnaam luidt, kan simpelweg niet zonder zijn clubje VMHC Spitsbergen en dus was hij -ondanks dat alles gesloten was- dagelijks bij de Veenendaalse hockeyvereniging te vinden. 

Of VCV-volleyballer Hugo Rijken. Hij is huisarts en beleefde dit jaar een ‘tropenjaar’ dankzij corona. Al in de eerste golf spraken we hem, een verhaal dat je niet in je koude kleren gaat zitten. ,,Ik moet mensen laten beslissen of ze opgenomen willen worden op de IC of dat ze thuis bij hun naasten kunnen sterven”, vertelde Rijken in april aan RegiosportVeenendaal.nl.

(De tekst gaat onder de foto verder)


Volleyballer Hugo Rijken stond als huisarts dit jaar in de frontlinie tegenover het coronavirus. - Hugo Rijken

Of Joey Snijders. Iedereen kent zijn verhaal, maar het komt toch telkens weer hard binnen. Het was dit jaar vijf jaar geleden dat Snijders achter het stuur van zijn auto een hersenbloeding kreeg en over de kop sloeg. Het ongeluk veranderde hun leven drastisch en nog elke dag wordt gewerkt aan de revalidatie. ,,Het gaat goed met mij, alleen dat ding...”, zegt hij in een interview in februari, wijzend naar zijn rolstoel.

Of Marcel Verhaar, die in een openhartig interview vertelt over een hectische periode. Het ging allemaal niet vanzelf, maar met behulp van de juiste mensen hervond hij de rust. Zijn sportschool Team Verhaar Kickboxing draait goed, leden en liefhebbers lopen met hem weg en in de ring staat hijzelf ook nog zijn mannetje. ,,Ja, wat zeik ik eigenlijk? Het gaat hartstikke goed en ik moet helemaal niet bezig zijn met wat ik nog meer wil. Maar weet je wat het is. Ik had vroeger niets en kijk nu eens. Ik drink koffie in mijn eigen sportschool. Dat besef is er gewoon amper”, zei hij tegen RegiosportVeenendaal.nl.

Of Pieter Anjema. Na 122 marathons nam hij vorige maand afscheid van zijn favoriete afstand. Loopgroep Veenendaal organiseerde daarvoor een heuse ‘afscheidsmarathon’ en als de 72-jarige daaraan terugdenkt, krijgt hij nog kippenvel over zijn hele lichaam. ,,Ik had al veel eerder voorgenomen te stoppen, maar die corona hé...”

En zo zijn we weer terug bij corona. Het virus dat zo’n groot stempel drukte op het afgelopen jaar en waar we voorlopig ook nog niet van af zijn. Maar ondanks dat, blijft RegiosportVeenendaal.nl wedstrijdverslagen, opvallend nieuws, menselijke verhalen en hartverwarmende initiatieven en nog veel meer publiceren. Ook in 2021!


Pieter Anjema kreeg een afscheidsmarathon van Loopgroep Veenendaal. - Andre Leppers

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 3 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 7 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 21 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00