Afbeelding
Pixabay

Voormalig voorzitter De Merino’s, Baptist Meerssman, overleden: ‘Een icoon in onze vereniging’

Mensen

VEENENDAAL Baptist Meerssman, oud-voorzitter van voetbalvereniging De Merino’s, is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de club in een in memoriam op de website waarin Meerssman wordt herdacht als ,,icoon in onze vereniging”.

De voormalig voorzitter heeft volgens De Merino’s een onuitwisbare stempel gedrukt op de geschiedenis van de club. ,,Zo verrichtte hij in 1974 samen met toenmalig burgemeester Bode de openingsverhandelingen van de gemoderniseerde accommodatie op voormalig sportpark De Pekken. Later was Baptist Meerssman een onschatbare kracht in de bouwcommissie van onze vereniging, wat leidde tot het kunnen betrekken van onze huidige sportpark en verenigingsgebouw op sportpark De Groene Velden.”

Naast zijn rol als voorzitter was Meerssman jarenlang betrokken als leider van de elftallen en beleefde hij veel plezier in het organiseren van activiteiten naast het voetballen, in de functie van penningmeester van de ontspanningscommissie.

,,Zijn vriendelijkheid, wijsheid en warmte zullen gemist worden door iedereen die het voorrecht had om hem te kennen. Rust in vrede, Baptist Meerssman”, besluit De Merino’s het bericht. 

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 15 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03