Goené in de prijzen op NK: ‘Trots op mijn derde plek’

Overig

VEENENDAAL Op het NK triatlon is het Victor Goené gelukt een bronzen plak mee naar huis te nemen. De Veenendaler behaalde dit resultaat zondagmiddag.

door Jeroen van der Veer

,,De wedstrijd ging super goed”, aldus de prijzenpakker. ,,Met zwemmen was ik als tweede uit het water en tijdens het fietsen liet ik mij afzakken om energie te sparen. Met nog drie kilometer fietsen pakten we de koploper en gingen we met acht man de wissel in.”

Hij pakte vervolgens tijdens het hardlopen weer de tweede plek en 2,5 kilometer lang liep Goené met een ander vooruit. ,,Toen werden we ingehaald door de kampioen van vorig jaar. Ik liep weg en kwam op het einde nog dicht bij nummer 2, maar zijn eindsprint was sterker. Trots op mijn derde plek in een sterk veld.”

In dezelfde klasse, mannen onder 23 jaar, kwam nog een Veenendaler uit: Thom Delno. Hij deed echter niet mee om de podiumplaatsen. Delno finishte uiteindelijk als 18e. Bij de jongens onder 19 jaar stond Lucas Goené aan de start. De jongere broer van Victor werd in Roermond vijfde.

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 1 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 3 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 7 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 11 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 13 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 15 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 gisteren