Afbeelding
René Roelofs

Klaas Vaak doet Spitsbergen struikelen: 4-4 tegen nummer laatst

Hockey

VEENENDAAL Opnieuw liet Spitsbergen zich van zijn minder scherpe kant zien bij het begin van de wedstrijd. In het duel tegen de onderaan staande Zutphen behaalde het team een gelijkspel van 4-4. Al in het eerste kwart keek het team tegen een 2-0 achterstand aan, waarna het pas later in de wedstrijd ontwaakte en de gelijkmaker wist te scoren. Trainer Tim Klaren deelde zijn dubbele gevoelens na afloop: ,,Om bovenin mee te blijven draaien, moeten we dit soort wedstrijden winnen.”

door Siem van Eck

,,Gelukkig heeft Leeuwarden verloren (33p), maar Almelo (37p) loopt wel vijf punten uit. We begonnen de wedstrijd vandaag slordig. Een goede variant van Zutphen vanuit een strafcorner zette ons al gauw op een 1-0 achterstand. Daarna begonnen we langzaam weer ons spel op te pakken. Dankzij een stuiterbal die onze verdediging ontglipte, kon Zutphen één op één met onze keeper komen, resulterend in een strafbal, waardoor het 2-0 werd. We moesten een tandje bijzetten om de punten mee naar huis te kunnen nemen.”

,,In het tweede kwart kwamen we al snel op 2-1 door Daphne Leewis. Vlak daarna speelde Rania Zamouri in een solo twee spelers van Zutphen uit en scoorde de 2-2. Na de rust waren wij de bovenliggende partij, maar het spel was niet op ons niveau. We begonnen niet fel genoeg, en een strafcorner van de tegenstander bracht hen op 3-2. In het laatste kwart scoorde Zamouri de gelijkmaker. Een goede combinatie uit het boekje. Direct daarna maakte Leewis met een backhand de 3-4. Helaas konden we de voorsprong niet vasthouden, en scoorde Zutphen in de laatste twee minuten de 4-4. Daarna was het alles of niets, maar helaas zat het er vandaag niet in.”

Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 2 uur geleden
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby; 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 2 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 23 uur geleden